Gaintus One Night’s Rosé 2016

!--akiadsense-->

Gaintus One Night’s Rosé 2016

100% sumoll

Celler Heretat Mont Rubí (DO Penedès)

Preu aprox.:12,95 euros

Etiquetat en català

Tel.: 938 97 90 66

Mail: info@montrubi.com

Web: https://www.montrubi.com/

Llegint l’article d’opinió del Jaume Aguadé en el que proposa que s’escrigui «el llibre de les vinyes salvades de sumoll» (va Jaume, anima’t, ja estic salivant pensant en un llibre escrit per tu) em va fer venir ganes de beure una copa de sumoll. Els darrers rajos de sol entraven per la finestra del menjador i tenia al davant un sashimi de salmó salvatge, ben assaonat amb herbes i espècies orientals, seguint una recepta del xef japonès Takaaki Sugita del restaurant de només 10 seients Nihonbashi Kakigaracho Sugita de Tokio, un dels gran temples del sushi mundial.

Quan ajuntem les paraules salmó salvatge i sumoll, la solució de l’equació es diu Gaintus One Night’s Rosé. Aquest vi elaborat pel mestre de la sumoll, Josep Queralt, forma part del projecte Gaintus de recuperació de la varietat sumoll que des de l’any 2000 fan al celler Heretat Mont Rubí.

El nom del vi vol expressar que els raïms es van veremar en un dia i va ser premsat en una nit. A primera vista, la seva imatge transporta a les tardes d’estiu, una ampolla tipus rhin, transparent i coronada per un tap de vidre, deixa entreveure un vi de color rosat pàl·lid, de pell de ceba, d’estil netament provençal. Una etiqueta amb un conjunt de pètals de rosa dibuixant un mapamundi vol transmetre que és un vi de sumoll universal, per tothom.

És un vi molt més profund del que aparentment sembla. En primer lloc és per beure’l fresc, però no fred. L’excés de fred en aquest vi amaga detalls que li fan perdre subtilitat. En nas és intens i fragant, amb un conjunt aromàtic format per una barreja d’aromes de fruites vermelles, en especial groselles, gerds i maduixes, notes florals i balsàmiques d’herba fresca i fenc. Simbiosi perfecte entre els atributs del raïm i els del seu entorn natural, salvatge i mediterrani.

En boca té una entrada suau i un pas de boca marcat per una excel·lent acidesa que li dona molta frescor. Untuós, equilibrat i expressiu, resulta un vi saborós i llaminer. Final llarg i persistent amb un lleuger i delicat punt amargós. Un vi que demostra l’habilitat enològica del seu autor, aconseguint un vi jove de qualitat, tot domant la sumoll.

Cada mos de salmó salvatge especiat em transporta a les fredes aigües properes al pol Nord, el seu sabor intens, la textura suau i untuosa, els matisos de cadascuna de les espècies constitueixen una explosió de plaer sensorial i cada glop del Gaintus One Night’s Rosé sap neutralitzar l’excés d’untuositat, aportar-hi el seu punt balsàmic mediterrani i fusionar la seva part floral i afruitada amb el suculent sabor del salmó.

Nou comentari

Comparteix