Gramona La Maca 2017

!–akiadsense–>

Gramona La Maca 2017

100% Macabeu

Viticultura ecològica i biodinàmica

Celler Gramona (DO Penedès)

Preu aprox.: 12,50 euros

Etiquetat en català

Tel.: 93 891 01 13

Mail: [email protected]

Web: www.gramona.com

Ja fa uns quants anys que Gramona aposta de manera ferma i decidida per la viticultura ecològica i biodinàmica. Amb una visita a les seves finques i al celler de Sant Sadurní d’Anoia n’hi ha prou per adonar-se d’aquest fet. En són proves evidents la presencia de vaques, ovelles i cavalls, les cobertes vegetals de les vinyes, els horts de plantes remeieres, les piles de fems o el seu magatzem dedicat als preparats biodinàmics. La seva militància per la biodinàmica es respira per tot arreu.

Fruit d’aquesta viticultura en neix La Maca, un vi elaborat només amb la varietat macabeu, una de les varietats que tradicionalment al Penedès s’emprava per l’elaboració de vins escumosos, i que cada vegada hi ha més cellers que aposten per elaborar-la en vins monovarietals.

En l’elaboració de La Maca després de premsar els raïms de macabeu, es fa una maceració amb mares obtingudes de decantacions procedents de macabeus emprats en l’elaboració dels seus vins escumosos. Fermenta en bótes usades i un cop acabat el vi, li donen una criança de sis mesos en ampolla.

La Maca és un vi que presenta un color groc palla amb reflexes verdosos. Net i brillant.

En nas és un vi expressiu i complex. Intens en aromes afruitades típiques de la varietat com les fruites blanques, poma madura, pera, fruites d’estiu, préssec, albercoc madur amb alguns records cítrics, tropicals i un toc d’herbes seques.

En boca té una entrada força amplia. Fresc i amb una acidesa viva. Pas de boca sedós on es mostra dens, untuós i glicèric. Elegant i ple de subtilitats, reapareixen gran part de les aromes afruitades que trobàvem al nas acompanyades d’alguna nota balsàmica. Llaminer. Bon final que convida a repetir.

És un molt bon vi per plats on les verdures en siguin les protagonistes, al vapor, a la planxa, a la brasa, escalivades també per peixos a la planxa o brasa, arròs a banda i formatges de vaca de pasta tova sense massa maduració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa