VadeVi
Les grans soleres de Cellers Unió (1a part) : Vimblanc PX Solera 2004
  • CA
Vimblanc Solera 2004

!–akiadsense–>

Vimblanc PX Solera 2004

100% pedro ximènez

criança amb sistema de soleres i criaderes

Cellers Unió. Sense DO.

Preu aprox.: 20,90 euros (estoig conjunt amb el vi Ranci Solera 1928)

Etiquetat en català

Tel.: 977 330 055

Mail: [email protected]

Web: http://www.cellersunio.com/ca/

El vimblanc és un vi de licor típic de les comarques de Tarragona i en especial de la localitat de Vinebre a la Ribera d’Ebre. Tradicionalment és un vi blanc dolç elaborat amb raïms de la varietat pansal (xarel·lo) que es deixen sobremadurar a la vinya . Un cop veremades es fermenten en bótes de roure, sense addició d’alcohol, fins que s’obté un el grau alcohòlic desitjat.

Les denominacions d’origen Montsant i Tarragona, que contemplen en els seus reglaments l’elaboració d’aquesta mena de vins, demanen que el grau alcohòlic volumètric natural dels raïms sigui d’11% vol (DO Tarragona) o 12% vol (DO Montsant) i que el grau alcohòlic volumètric adquirit amb la fermentació vagi del 15% vol. (mínim) fins al 18% vol (màxim)

Cellers Unió amb l’ànim de redescobrir les arrels vinícoles del territori i posar en valor les tradicions locals, en col·laboració amb un dels seus socis, en Josep Caballé, han elaborat un vimblanc amb raïms procedents de les seves finques de Vinebre.

Aquest vimblanc presenta alguns trets que el fan singular, el primer és que s’ha elaborat amb Pedro Ximènez, la segona que se li ha donat una criança pel mètode de “soleres i criaderes” a partir d’una solera original de 2004 i la tercera és que presenta una grau alcohòlic més baix del que seria habitual per aquesta mena de vins, 13,5% vol.

Vestit en una ampolla molt atractiva de 375 ml, aquest vimblanc és un vi que presenta un color ambre amb reflexos coure. Net i brillant, deixa una abundant llàgrima a la copa.

Intens i molt aromàtic ens nas, les seves aromes de panses ens arriben només obrir l’ampolla. Acompanyen les panses, notes dolces de figues seques i mel, en segon terme apareixen subtils notes de criança.

La seva entrada en boca està marcada per una textura densa i untuosa que no es fa gens pesada gràcies a una magnífica acidesa. El pas de boca és força voluminós i marcat per unes notes especiades que li donen un tacte lleugerament picant i que acompanyen la dolçor constituint un conjunt molt llaminer. Final llarg.

Un vi que farà les delícies dels més llaminers, però que de ben segur conquerirà tots els paladars. Com a vi de postres pot maridar amb moltes elaboracions, però n’hi ha una que li va com anell al dit, les capsetes. També pot acompanyar el cóc de brossat o el cóc de maçanes. Es relaciona especialment bé amb formatges blaus no massa potents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa