VadeVi
Les grans soleres de Cellers Unió (2a part) : Vi Ranci Solera 1928
  • CA
Ranci Solera 1928

!–akiadsense–>

Vi Ranci Garnatxa Blanca Solera 1928

100% garnatxa blanca

envellit amb sistema de soleres i criaderes en bótes de roure i castanyer

Cellers Unió. Sense DO.

Preu aprox.: 20,90 euros (estoig conjunt amb el vi Ranci Solera 1928)

Etiquetat en català

Tel.: 977 330 055

Mail: [email protected]

Web: http://www.cellersunio.com/ca/

L’any 1928 ha passat a la història, entre altres fets, per ser l’any en que el dictador Primo de Ribera va fer enderrocar les Quatre Columnes de Montjuïc, creades per l’arquitecte Puig i Cadafalch l’any 1919, en el seu afany d’eliminar sistemàticament tots els símbols públics de catalanisme.

Mentre a Barcelona passava això, en un racó de Vilalba dels Arcs, a la Terra Alta, es començava a omplir una bóta possiblement amb vi de garnatxa blanca o de macabeu amb la idea de fer vi ranci. El vi ranci és un vi tradicional amb envelliment oxidatiu dins d’una bóta, que s’anomena “padrina” o “bóta del racó”.

Enguany els enòlegs dels Cellers Unió han recuperat aquesta bóta de 1928 al seu celler de Vilalba dels Arcs, i l’han convertit en una solera a partir de la qual crear un vi ranci amb raïms de garnatxa blanca i sense addició d’alcohol. Han complementat aquesta bóta amb criaderes de roure i castanyer. Així el vi ranci que tastem avui, ha estat criat amb el sistema de “soleres i criaderes”.

Servit a la copa presenta un color ambre clar amb reflexos ataronjats. Net i brillant. Deixa una abundant i densa llàgrima d’evolució lenta que escenifica els seus 18% vol.

En nas, com és habitual en aquesta mena de vins, és complex i, un cop superat el primer baf de l’alcohol, ens ofereix notes torrades, de fruits secs, orellanes, pell de taronja, mel i tocs de suggestió dolça.

En boca té una entrada voluminosa on mostra un bona acidesa, amb un pas de boca sedós, de tacte càlid, textura untuosa i pinzellades dolces. Notes torrades. Final llarg amb persistència de la calidesa.

El seu maridatge: Les postres de músic o grana de capellà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa