VadeVi
Jean Leon CB19, el cinquè vi de la col·lecció de vins experimentals
  • CA
CB19

!–akiadsense–>

Jean Leon CB19 Experimental Wine

100% chenin blanc ecològic

Celler Jean Leon (DO Penedès)

Preu aprox.: 13,50 euros

Tel.: 93 817 76 90

Mail: [email protected]

Web: https://www.jeanleon.com/ca/

El celler Jean Leon ha tret al mercat el cinquè vi de la col·lecció de vins experimentals, el CB19, elaborat amb chenin blanc.

Els tres primers vins d’aquesta col·lecció van estar dedicats a tres varietats autòctones catalanes. La xarel.lo, amb la que es va voler fer un homenatge al Penedès, la regió que va permetre a Jean Leon complir el seu somni. La malvasia de Sitges, amb la que es va voler fer un homenatge a la nostra terra, on Jean Leon va trobar el lloc idoni per a elaborar vins amb una singularitat, personalitat i identitat única. I la sumoll, un retrobament amb els orígens varietals del Penedès, terra d’acollida de Jean Leon. Amb el quart vi, elaborat amb la varietat francesa Cabernet Franc, es va voler fer un homenatge a l’esperit avantguardista de Jean Leon i a la seva profunda admiració i coneixement de les varietats franceses. Amb aquest cinquè vi, elaborat amb la també varietat francesa chenin blanc, originària de la vall del Loira, es vol fer un homenatge a la principal font d’inspiració de Jean Leon: França, les seves varietats i els seus vins

La chenin blanc del CB19 prové d’una vinya d’uns 20 anys d’antiguitat, plantada en el municipi d’Aiguamúrcia, a més de 400 metres d’altitud a la zona d’Alts d’Ancosa. Un cop fermentat es deixa el vi en repòs durant 4 mesos sobre les serves mares dins dels dipòsits d’inox.

El CB19 presenta un color groc palla amb reflexos verdosos. Net i brillant.

En nas és intens i certament exuberant. Destaquen les aromes de flors blanques barrejades amb aromes de record cítric, aromes de fruites d’estiu com l’albercoc i de fruites tropicals com el mango i la fruita de la passió.

En boca té una bona entrada, molt fresca gràcies a una excel·lent acidesa, viva i ben present, però molt ben equilibrada. Aquesta acidesa també fa de fil conductor de les aromes florals i afruitades que destacàvem en la fase nasal, durant tot el pas de boca, on també es mostra untuós gràcies al treball fet amb les mares i un punt salí. Final llarg.

És un vi idoni per acompanyar plats on el sabor picant sigui el seu signe d’identitat, tan de la cuina asiàtica com mexicana. Tanmateix és molt bon acompanyant del sushi, el pollastre i els peixos a la planxa i dels formatges de cabra de pasta tova.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa