VadeVi
Jean Leon MS-18, l’encant de la Malvasia de Sitges
  • CA
Jean Leon MS-18Jean Leon MS-18 Experimental Wine

Malvasia de Sitges

Celler Jean Leaon (DO Penedès)

Preu aprox.: 13 euros

Tel.: 93 817 76 90

Mail: [email protected]

Web: https://www.jeanleon.com/

La Malvasia de Sitges és una de les varietats més singulars que tenim a Catalunya. Procedent de mar enllà al segle XIV, aquesta varietat va gaudir d’un cert esplendor al segle XVIII, quan ocupava una quarta part de la superfície cultivable del terme municipal de Sitges. Caiguda en desgràcia al finals del segle XIX actualment és una varietat molt minoritària al Penedès.

Dins de la seva línia de vins experimentals, el celler Jean Leon ha tret recentment al mercat un vi monovarietal de Malvasia de Sitges amb els raïms que l’any 2014 van plantar a la finca El Bosquet de Sant Llorenç d’Hortons. N’han fet un producció de 2.481 ampolles.

Amb una presentació atractiva, suggerent i minimalista, la seva ampolla totalment transparent deixa a la vista el vi, que un cop servit a la copa presenta un color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Molt net i brillant, pràcticament no deixa llàgrima a la copa.

En nas és intens amb un conjunt aromàtic d’aquells que sedueixen a tothom. Té un caràcter afruitat, on les aromes de fruites d’estiu como el préssec i l’albercoc venen acompanyades de tocs de fruites exòtiques que ens recorden el mango i el litxí sobre un fons de notes de florals i d’herba acabada de tallar.

En boca té una entrada ample i de seguida destaca per la seva acidesa, viva i ben present, tot i que molt equilibrada i agradable, que li dona molta frescor i el fa molt llaminer des del primer moment. El pas de boca marca el caràcter afruitat que li trobàvem al nas amb un final prou llarg i per via retronasal ens retorna les notes florals.

Com en tots els vins blancs, però en aquest cas més, hem d’intentar de no caure en la temptació de servir-lo massa fred, idealment a 7-8 graus, per poder-li apreciar tot el seu potencial aromàtic.

És un vi que acompanyarà de manera eficient tota mena de peixos i mariscs. També arrossos i plats de pasta mariners. Grandiós acompanyant de formatges de pasta tova o semi i pells florides o rentades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa