VadeVi
Jean Leon Edició Especial 50 aniversari: Res de col·leccionar!
  • CA

Jean Leon Edició Especial 50 aniversari

DO Penedès

PVP 63 €

Etiquetat en castellà, anglès i català

Tel.: 938 177 400

Web: jeanleon.com

No volia escriure aquest article, perquè no volia obrir l’ampolla, me la volia guardar. El Jean Leon Edició Especial 50 Aniversari és una tirada limitada de només 1963 ampolles (en referència a l’any de creació del celler) d’un vi molt especial, amb una presentació esplèndida en una gàbia de fusta que envolta una ampolla fosca amb lletres daurades. El preu, val a dir-ho, també és esplèndid: 63 euros. Es tracta d’un cupatge de cabernet sauvigon (50%), cabernet franc (30%) i merlot (20%) de les vinyes més velles del celler, més de 35 anys els dos cabernets i 18 el merlot.

L’anyada correspon al 2007, una de les millors en els últims temps al Penedès, amb poca pluja i temperatures moderades. L’elaboració ha estat peculiar, amb el 80% del vi fermentat en bótes de roure, i no en dipòsits d’acer inoxidable com és habitual. La criança en fusta ha estat de 22 mesos, després dels quals, el juliol de 2009, es va embotellar, així que a més a més ha estat afinant-se a l’ampolla quatre anys i mig més.

Bé, dit tot això, ja es veu que es tracta d’un vi de col·lecció, una d’aquelles joies que agrada ensenyar al cunyat entès en vins (per fer-li enveja) i per a les quals costa trobar el moment d’agafar el llevataps. És un vi de color roig intens, amb el voraviu de robí, tot i que afinat i matisat pel pas dels anys. A les aromes hi ha tota l’elegància i la complexitat dels millors vins de château bordelesos, i alhora un punt de maduresa que només aporta el clima més càlid del Mediterrani: fruita vermella, torrat lleu, espècies: clau, vainilla, un punt lacti. A la boca és tot finor, entra com la seda, i s’eixampla al paladar fins emplenar tota la boca de sensacions plaents: és totalment rodó i vellutat, i alhora fresc i elegant. I si teniu la sort o el caprici d’accedir a una ampolla, no trigueu gaire a obrir-la, que als millors moments no se’ls ha de fer esperar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa