VadeVi
L’Atrevida 2018, la parellada més enllà dels escumosos
  • CA
Atrevida Parellada

!–akiadsense–>

Molí dels Capellans L’atrevida 2018

100% parellada.

Celler Molí dels Capellans (DO Conca de Barberà)

Preu aprox.: 8,80 euros

Etiquetat en català

Tel.: : 651 03 42 21

Mail: [email protected]

Web:

Una de les iniciatives més destacades que s’han fet en el món del vi català ha estat el Viver de Celleristes de Barberà de la Conca. Malauradament poc imitada, el Viver de Celleristes es un magnífic exemple de col.laboració entre administracions per afavorir un sector econòmic i facilitar que els emprenedors puguin tirar endavant els seus projecte.

Aquest projecte va veure la llum l’any 2007 fruit de l’acord entre l’Ajuntament de Barberà de la Conca, la Cooperativa agrícola de Barberà de la Conca, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i la Do Conca de Barberà. El Viver de Cellerister permet als emprenedors vitivinícoles poder desenvolupar el seu projecte oferint-los les instal·lacions i les infraestructures necessàries per iniciar la seva activitat sense haver de realitzar la gran inversió que seria necessària en cas de fer-ho pel seu compte. Quan els projectes que s’han iniciat en el Viver de Celleristes s’han consolidat aleshores han d’establir-se pel seu compte i deixar pas a una nou projecte emprenedor.

Un dels projectes que s’han generat dins del Viver de Celleristes és el celler Molí dels Capellans, impulsat l’any 2007 per Sergi Montalà i Jordi Masdeu. Un dels vins més interessants que elabora aquest celler és l’Atrevida, un monovarietal de parellada.

La parellada és una de les varietats blanques tradicionals de la Conca de Barberà que històricament s’ha destinat a l’elaboració de vins escumosos. Des de fa uns anys, diversos elaboradors de la zona, entre ells el celler Molí dels Capellans, han volgut donar una major rellevància a aquesta varietat i vinificar-la com a vi tranquil.

L’Atrevida és un vi jove, lleuger i fresc. En la seva elaboració al voltant d’un 30% dels raïms fermenten amb la tècnica de la maceració carbònica (procés en el qual el raïm es fermenta amb el most de l’interior dels raïms, sense trencar-ne els grans) i un cop obtingut el vi aquest es deixa reposar tres mesos en contacte amb les seves mares.

El resultat és un vi de color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Net i brillant. La seva baixa graduació alcohòlica fa que quasi bé no deixi llàgrima a la copa.

En nas és tot un festival d’aromes de fruites. Intens, les notes de fruites blanques, sobretot de poma, es barregen amb les aromes de plàtan i el records de fruites tropicals com la pinya. En segon terme i acompanyant a les aromes afruitades i trobem unes lleugeres aromes balsàmiques i anisades.

En boca té una bona entrada, molt refrescant i amb una acidesa viva que fa de fil conductor de les aromes afruitades en un pas de boca llaminer, on es mostra força prim i amb una certa untuositat. Final lleugerament dolcenc. Prou llarg.

L’Atrevida és un vi de caràcter amable i ànima universal. És un d’aquells vins que agraden a tothom. Ideal per trobades de grups d’amics on hi ha tota mena de paladars o com a copa de benvinguda. Gran company mentre estem cuinant. Gastronòmicament que acompanya molt bé plats i tapes lleugers de la cuina marinera i receptes on les llegums en són les protagonistes, en especial els cigrons guisats amb espardenyes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa