VadeVi
La Fou de Batea 2007: Novetat i tradició terraltines

[fitxatecnica]La Fou de Batea 2007
DO Terra Alta
PVP Aprox. 33 €
Etiquetat en català
Tel.: 938 757 525[/fitxatecnica]Una de les novetats d’Intervin ha estat aquest nou celler i nou vi, que s’afegeix als que la família Roqueta té en altres indrets com Pla de Bages, on els vins Abadal s’han convertit en els de referència.

Segons va explicar Valentí Roqueta, president del grup, es va seleccionar aquesta finca en base a dos objectius: territori i varietat autòctona.

Territori, perquè es tracta de vinyes a 400 metres d’altura i representatives del clima i el sòl de la Terra Alta.

Varietat autòctona, perquè hi ha velles garnatxes negres, la varietat de més tradició i que millor s’expressa en aquest indret.

Per a l’elaboració, l’enòleg d’Abadal Joan Soler ha fet equip amb el bateà Lluís Marín. Així Soler ha aportat la seva experiència en l’elaboració de vins intensos i alhora llaminers i entenedors, mentre que Marín ha aportat el seu coneixement de la varietat, el territori i la tradició terraltina.

El resultat és un vi d’alta gamma, negre intens i concentrat, d’aromes complexes, on el torrat es combina amb la fruita madura amb força i alhora amb elegància.


El primer vi del LaFou Celler de Batea es basa en la garnatxa negra de vinya vella, complementada amb sirà i cabernet sauvignon FOTO: VADEVI:CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa