VadeVi
L’Alba al Turó 2018, imprescindible en l’equipatge d’aquest estiu
Alba al Turó

!--akiadsense-->

Vendrell Olivella L’Alba al Turó 2018

Escumós Ancestral

100% Macabeu

Sense DO

PVP aprox.: 11,50 euros

Etiquetat en català

Tel.: + 34 660 88 11 85

Mail: jvendrell@masgoma1724.com

Web: https://www.masgoma1724.com/

Els escumosos ancestrals es reivindiquen amb força a casa nostra. En molt pocs anys han anat proliferant i avui ja són molts els cellers que n’elaboren. Fins i tot cellers que no s’havien plantejat mai elaborar escumosos seguint el mètode tradicional, el de les dues fermentacions, han vist en el mètode ancestral una bona manera d’incorporar un escumós al seu portafoli de vins.

Estic convençut que els escumosos ancestrals són una grandiosa porta d’entrada dels joves al món de vi. Són atractius a la vista amb colors vius i càlids, afruitats i plens d’aromes agradables, seductors i llaminers. Només falta que siguin assequibles.

L’Alba al Turó respon perfectament a aquest patró que acabo de descriure, preu inclòs. Com tots els vins i escumosos del celler Mas Gomà és un escumós arrelat al seu terrer, amb una elaboració tècnicament impecable i respectuosa amb l’entorn. Vinyes de conreu ecològic amb pràctiques biodinàmiques, mínima intervenció i mínimes quantitats de sulfits.

El resultat és un escumós de color groc, que recorda les infusions de camamilla, amb reflexos daurats. Presenta una certa terbolesa que dona sensació de densitat i al servir-lo a la copa genera una bona bromera de petites bombolles que s’esvaeix ràpidament.

En nas és intens i ens rep amb tot un ventall d’aromes balsàmiques i de llevats. Els anisats i les aromes d’herbes seques embolcallen unes aromes de fruites blanques, sobretot de poma Golden, formant tot plegat un conjunt agradable i ben diferent.

En boca té una molt bona entrada, amb un carbònic ben present, fi i se sensació pessigollejant o xiuxiuejant en aterrar a la llengua. Cremós i ben estructurat, la bona acidesa conjuntament amb el tacte del carbònic el fan molt agradable i refrescant. En tot el pas de boca es manté la frescor, es mostra salí i es poden gaudir les aromes de fruites blanques i d’herbes seques infusionades. Final prou llarg.

És un escumós amb molt de caràcter mediterrani, ideal per prendre d’aperitiu o com a copa de mitja tarda. Apte per a tots els públics, sorprendrà pel seu caràcter llaminer i de bombolla juganera. És un escumós per portar a la nevera portàtil de la platja o per gaudir en la coberta d’un vaixell mentre es gaudeix d’un assolellat dia d’estiu. La relativa complexitat aromàtica, amb algunes notes salines, el fan un perfecte acompanyant d’anxoves, seitons i tota mena de peixos blaus marinats o en salaó, truita de “camarones”, gambes salades, llagostins i gambes blanques bullits, peixos en adob i molts altres plats típics de la cuina de les tapes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa