VadeVi
Laqvarta negre 2018, el repte de la quarta generació
  • CA
Laqvarta negre 2018

!–akiadsense–>

Laqvarta negre 2018

100% garnatxa peluda

5 mesos de criança en botes de roure francès de 300 i 225 litres, de primer, segon i tercer any d’ús

Sant Josep Vins (DO Terra Alta)

Preu aprox.: 9,85 euros

Tel.: 977 428 352

Mail: [email protected]

Web: https://santjosepwines.com/?lang=ca

Els Laqvarta són uns vins que tenen una significació especial pels seus elaboradors, la cooperativa Sant Josep Vins de Bot a la Terra Alta. Un cop consolidat el projecte que en el seu moment van iniciar els socis de la cooperativa per convertir-se en un celler elaborador de vins embotellats, de qualitat i amb marca pròpia, ara el repte és que la quarta generació de socis s’engresqui amb el projecte i es motivin per continuar-lo desenvolpuant. Els vins es diuen Laqvarta en referencia a aquesta quarta generació de socis.

Els vins Laqvarta volen presentar una tipicitat radical, tan de les varietats de raïm com del terrer i volen ser una invitació a visitar l’indret d’on han sortit, per això està en l’essència d’aquests vins la representació de la identitat vinícola i la tradició de Sant Josep Vins, de Bot i de la Terra Alta

Laqvarta negre 2018 està elaborat només amb garnatxa peluda, una varietat indígena de la Vall de l’Ebre, amb una edat mitja de 33 anys i plantada sobre uns sòls calcaris de textures franca i franco-argilosa. Un cop vinificat se li dona una criança de 5 mesos en botes de roure francès de 300 i 225 litres, de primer, segon i tercer any d’ús. Embotellada el setembre de 2019, l’ampolla tastada ha tingut un repòs en ampolla d’aproximadament cinc mesos.

Servit a la copa presenta un bonic color vermell robí amb ribet malva i capa mitja. Net i brillant. Deixa una llàgrima densa, abundant i de progressió lenta.

En nas és franc i intens. Hi són ben presents les aromes típiques de la varietat, aromes de fruites vermelles madures, cireres, groselles, nabius, ben assaonades amb algunes notes especiades, de pebre i acompanyades d’un fons balsàmic, delicat i de caràcter molt mediterrani, anisats, regalèssia, espígol i fins i tot alguna nota mentolada.

En boca té una entrada àmplia, de tacte lleugerament càlid, encara que mostra una molt bona frescor gràcies a la seva excel·lent acidesa. El seu pas de boca, envellutat i on fa palesa d’uns tanins molt ben polits i una bona estructura, està marcat per la golositat de les fruites vermelles assaonades amb espècies i embolcallades pel conjunt balsàmic que descrivíem en la fase nasal. Llarg i persistent.

El Laqvarta negre és un vi d’aquells que ens farà gaudir a la taula, sobretot si estem envoltats de bones carns. Serà un gran acompanyant de barbacoes en les peces grans de vaca o de vedella en siguin les protagonistes. Els txuletons, ja siguin de llom alt o baix, els tomahawks, aquestes costelles gegants que s’han posat de moda, bifes, filets, etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa