VadeVi
L’Efecte Ancestral 2015, la reencarnació del Nosodos+ d’Albet i Noya
Efecte Ancestral

!--akiadsense-->

Efecte Ancestral Brut Natural Reserva 2015

100% Xarel·lo

40 mesos de criança en rima

Celler Albet i Noya (DO Penedès)

Preu aprox.: 16 euros

Tel.: 938 994 812

Mail: visita@albetinoya.cat

Web: https://www.albetinoya.cat/

Quan els escumosos catalans elaborats seguint el mètode ancestral que es comercialitzaven es podien comptar amb els dits d’una ma, el Nosodos+ d’Albet i Noya era un d’ells. A aquest escumós ancestral elaborat amb xarel·lo, fent servir llevats naturals i sense sulfits afegits amb l’anyada 2015 se li ha fet un canvi total d’imatge.

El Nosodos+ és ara L’Efecte Ancestral 100% xarel·lo i ha passat a formar part de la família dels Efecte. Aquesta família vol conscienciar als consumidors sobre la gran sensibilitat que tenen les papallones als productes químics. L’etiqueta de cadascuna de les quatre referencies (L’Efecte Brut, l’Efecte Brut Nature, l’Efecte Rosat i l’Efecte Ancestral) que hores d’ara formen part de la família dels Efecte il·lustra una papallons autòctona, en aquest cas la Hipparchia fídia">.

Aquest escumós ancestral nascut a les muntanyes d’Ordal, en un terrer extraordinàriament calcari presenta un color groc palla amb reflexes daurats. Carbònic abundant i molt fi. Net i brillant.

En nas, unes primeres aromes provinents de la criança juntament amb notes anisades van deixant pas lentament a aromes de fruites blanques madures. Hi podem apreciar aromes anisades i notes de farigola, que formen un conjunt marcadament balsàmic, barrejades amb aromes provinents de la criança, de llevats. A poc a poc s’hi van afegint aromes de fruita blanca madura.

L’entrada en boca està marcada pel seu carbònic, fi i molt ben integrat, que pessigolleja en el seu aterratge a la llengua i li dona certa cremositat. Una bona acidesa li dona frescor. El seu pas de boca és ampli, sedós i marcat per les aromes de fruites blanques madures, flors seques i notes balsàmiques. Final llarg.

És un escumós ancestral molt elegant. Delicat i intens a la vegada, convida a anar-lo assaborint per anar descobrint tots els seus matisos. Ideal per prendre tot sol, com aperitiu o copa de benvinguda. Molt bon acompanyant dels peixos fumats amb els quals es potencien mútuament i formen una parella de somni.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa