VadeVi
L’Incorrecte Vi Brisat 2018, el vi més apassionat i rebel d’Eduard Sanromà
L’Incorrecte Vi Brisat 2018

!--akiadsense-->

L’Incorrecte Vi Brisat 2018

100% parellada ecològica

Celler Sanromà (DO Tarragona)

Preu aprox.: 18 euros

Tel.: 678 04 81 21

Mail: cellersanroma@gmail.com

Web: https://celler-sanroma.negocio.site/

L’Eduard Sanromà és el que avui dia anomenem un vinyeró. És un enòleg i viticultor que pas a pas ha anat construint el seu projecte i de ben segur que si no estes ubicat a la no sempre reconeguda DO Tarragona seria molt més conegut i reconegut. Inquiet de mena, els seus vins sempre trenquen motllos. Quan vaig tastar aquest vi per primera vegada em va atrapar completament. És un vi diferent, que expressa molt més del que segurament seré capaç de descriure en la nota de tast. És un homenatge a la varietat parellada, elaborant-la brisada, és a dir fermentada amb les pells i portant-la a un extrem que li dona a aquesta varietat una nova dimensió. Tal i com diu l’autor del vi, s’anomena l’Incorrecte perquè fa en aquest vi tot allò que no s’ha de fer, i més amb un raïm com la parellada. Subscric al 100% les seves paraules de que és el vi “més apassionat i rebel del celler Sanromà">”, o el que és el mateix el vi més apassionat i rebel de l’Eduard Sanromà.

L’Incorrecte s’elabora amb vinyes de parellada plantades l’any 2004 a la zona dels Aubellons de Vila-rodona, a l’Alt Camp. Són conreades seguint els preceptes de l’agricultura ecològica. Un cop veremats a ma, els raïms fermenten amb les pells a partir de l’acció dels llevats salvatges de la pròpia vinya en dipòsits d’inox. Les pells romanen durant tota la fermentació en contacte amb el most i un cop finalitzada la fermentació, es deixa el vi en repòs amb les seves mares durant dos mesos. En fa 792 ampolles.

Presenta servit a la copa un color groc intens amb reflexos daurats. Net i brillant. No deixa llàgrima a la copa.

En nas és intens i complex. Ofereix inicialment tot un reguitzell d’aromes de brolles de garrigues, bruguera, romaní, carrasca i fonoll, tan característiques de la vegetació de secà de la zona de l’Alt Camp. Expressa moltes de les aromes que es poden olorar prop de les vinyes. Passats uns minuts, la fruita blanca es reivindica i apareix dotant al vi d’unes notes afruitades delicades i florals. El conjunt aromàtic del vi és molt atractiu.

L’entrada en boca és força voluminosa i marcada pel caràcter brisat del vi, que li atorga una cremositat que no estem acostumats a trobar en un vi de parellada. L’acidesa és viva, li aporta frescor, el fa llaminer i estira les notes afruitades, sense perdre en cap moment el seu caràcter brisat, cap a un final lleugerament i delicadament amargós. Per via retronasal es omple d’aromes balsàmiques. Llarg i persistent.

L’Incorrecte és un vi diferent que no deixa indiferent, i segurament no agradarà a tothom. Complicat de maridar, en funció de quina menja acompanyi serà capaç de treure la seva part més salvatge i vegetal. Una mena de plats que li van com anell al dit són els rissottos de bolets ben lligats amb un bon formatge parmesà, genial un rissotto de ceps o els arrossos de muntanya fets amb caça menor, llebre, aus (perdius, colomins,…). També és un vi extraordinàriament formatger.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa