VadeVi
Llàgrimes de Tardor Rosat 2020, jove encara que sobradament preparat
  • CA

  • Llàgrimes de Tardor Rosat 2020
  • Garnatxa negra, garnatxa peluda, garnatxa blanca
  • Conservat sobre les seves mares durant 2 mesos
  • Sant Josep Vins  (DO Terra Alta)
  • Preu aprox.: 9,95 euros
  • Tel.: +34 977 428 352
  • Email.: [email protected]
  • Web: https://santjosepwines.com/

En el 25è aniversari de la col·lecció dels Llàgrimes de Tardor, segurament els vins més emblemàtics de la Cooperativa Sant Josep de Bot, aquest celler de la Terra Alta ha decidit fer créixer aquesta nissaga de vins amb un vi rosat, el Llàgrimes de Tardor Rosat.

Seguint amb la seva filosofia, aquest vi rosat vol traslladar a tot aquell que el tasti el caràcter i el paisatge de Bot, de la Terra Alta. El Llàgrimes de Tardor Rosat s’ha elaborat amb un cupatge de tres classes de garnatxa, la negra, la peluda i la blanca, uns raïms que s’han triat molt acuradament i que s’han vinificat conjuntament amb un maceració amb les pells curta, per aconseguir un to de color pàl·lid seguint la moda provençal. Un cop fermentat es va deixar en contacte amb les seves mares durant dos mesos.

El resultat és un vi de color rosat pàl·lid, de pell de ceba, amb reflexes ataronjats. Net i brillant. Deixa una lleugera llàgrima a la copa.

Intens i franc, presenta un conjunt aromàtic elegant, on les aromes de fruites vermelles del bosc fresques en són les protagonistes acompanyades de notes balsàmiques, on hi destaquen els anisats.

En boca té una bona entrada on es mostra certament voluminós, amb bona textura i amb una acidesa viva i ben present que li atorga frescor i fa de fil conductor de les aromes de fruites vermelles del bosc i les notes anisades en un pas de boca molt ben equilibrat amb un final lleugerament amargós.

El Llàgrimes de Tardor rosat és un vi molt més seriós i gastronòmic, amb un aspecte que dona per pensar. Tot i la seva joventut, és un vi amb una textura que li dona la força necessària per ser un acompanyant perfecte de plats on els peixos blaus en siguin els protagonistes, sardines, verats, o plats de pasta amb verdures, com la lasanya de verdures. També és molt interessant el resultat que dona acompanyant plats de tacte picant o molt especiats, típics de les cuines asiàtiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa