VadeVi
De Llevant i De Ponent, la proposta més fresca per aquest estiu del celler 1+1=3
  • CA
1+1=3 De Llevant i De Ponent

!--akiadsense-->

De Llevant

100% malvasia de Sitges

Ecològic

6 mesos en àmfores de ceràmica

Preu aprox.: 10,45 euros

De Ponent

100% muscat de Frontignan

Ecològic

Preu aprox.: 11,50 euros

Celler U Mes U Fan Tres (DO Penedès)

Tel.: 93 897 40 69

Mail: [email protected]

Web: https://umesufantres.com/ca/

El celler U mes U fan Tres de Font Rubí, a l’Alt Penedès, ha volgut celebrar l’arribada de l’estiu amb dos vins monovarietals elaborats amb dues varietats ben singulars, la malvasia de Sitges i el muscat de Frontignan . Es tracta de dos vins de marcat caràcter mediterrani, frescos i juganers pensats per gaudir-los en tot moment.

Jugant amb dos dels quatre punts cardinals, que coincideixen amb la orientació de les vinyes, els vins s’anomenen De Llevant i De Ponent. Com ens diuen des del celler: “De Llevant arriba la frescor i el nervi, la humitat subtil i l’encant que embolcalla la vinya de malvasia de Sitges, de Cal Ferrando i De Ponent arriba la calidesa i la sobrietat, la potencia i el caràcter que defineix la vinya de muscat de Frontignan de la Prunera”

De Llevant presenta a la vista el característic color daurat, d’or nou, amb reflexos acerats de la malvasia de Sitges. Net i brillant.

En nas és intens i fragant, amb records d’aromes de fruites d’os com el préssec i l’albercoc i de fruites tropicals, pinya natural, sobre un fons de subtils notes vegetals.

En boca té una molt bona entrada on una acidesa viva i esmolada li aporta frescor. En el pas de boca es mostra untuós, afruitat i un punt mineral. Saborós. Final llarg.

De Ponent presenta un color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Net i brillant.

En nas és intens i molt varietal. Ens ofereix un conjunt aromàtic format per aromes florals, de gessamí i flor de taronger, acompanyades d’aromes de fruites, préssec i litxí.

En boca és ampli, amb una acidesa viva i ben equilibrada, que li aporta frescor. L’opulència de les aromes del moscat marquen un pas de boca untuós, formant tot plegat un conjunt molt llaminer. Llarg i persistent.

El De Llevant és un vi molt adequat per acompanyar tota mena de marisc, ostres, gambes, llagostins, escamarlans,… peix cru, tàrtars i tatakis. De Ponent és un fantàstic vi d’aperitiu, ideal per acompanyat els àpats més lleugers de l’estiu. Ambdós seran excel·lents acompanyants de la cuina asiàtica més especiada i fins i tot picant. Capítol apart és la seva idoneïtat per acompanyar formatges, sobretot pastes toves, de textura densa i cremosa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa