VadeVi
Loxarel MM Brut Nature Reserva 2011, l’escumós de l’estranya parella
  • CA
Loxarel MM 2011

!–akiadsense–>

Loxarel Clàssic Penedès MM Brut Nature Reserva 2011

Xarel·lo Vermell (60%) i Pinot Noir (40%)

Surt al mercat amb uns 48 mesos de criança.

L’anyada 2011 compta actualment amb 84 mesos.

Celler Loxarel (DO Penedès)

Preu aprox.: 20,80 euros

Etiquetat en català

Tel: 93 897 80 01

Email: [email protected]

Web: http://es.loxarel.com/

Amb un portafoli de 31 vins diferents, el celler Loxarel de Vilobí del Penedès és un dels cellers més prolífics de Catalunya. Compta amb vins de tota mena i per sovint que els visitis o que els trobis en una fira, sempre són capaços de sorprendre amb alguna novetat. Al darrera d’aquest projecte hi ha el Josep Mitjans, un enòleg apassionat, inquiet, innovador i compromès amb la terra. Tots els seus vins destil.len el seu caràcter i la serva personalitat.

Un dels seus escumosos més singulars pel cupatge amb el que l’elabora és el MM Brut Nature Reserva. És un escumós Clàssic Penedès que combina la varietat típica de la Champagne, la pinot noir, present al Penedès des de fa dècades i molt protagonista dels caves i vins rosats de fa uns anys enrere i cada cop més substituïda per les varietats “autòctones” trepat, sumoll i garnatxa, i el xarel·lo vermell, la variant del xarel·lo de maduració tardana, de pell gruixuda i color vermellós. Un tàndem que a priori podríem qualificar “d’estranya parella”.

Només l’elabora en les anyades que considera més idònies. Ara mateix s’estan venent les darreres ampolles de l’anyada 2011 i la següent anyada que sortirà en breu al mercat és la 2015.

Amb la curiositat que sempre desperta un vi, en aquest cas un escumós, que presenta una certa singularitat, al servir-lo a la copa ens trobem amb un escumós de color rosat pàl·lid amb reflexos d’or rosa i unes bombolles petites i abundants.

En nas hi trobem aromes intenses de fruites vermelles, gerd, groselles i cireres a les que s’uneixen unes aromes cítriques d’aranja i mandarina i notes anisades sobre un fons de les clàssiques aromes de llarga criança, llevats, brioxeria amb alguns tocs de torrats lleugers.

En boca les bombolles es fonen al contacte amb la llengua atorgant-li cremositat mentre que l’acidesa li dona frescor i condueix les notes de fruits vermells fins al final en un pas de boca ampli i equilibrat. Espectacular combinació de notes fresques i afruitades amb notes de llarga criança. Llarg, per via retronasal ens retornen les notes anisades.

Escumós per gaudir-lo de la cuina asiàtica més selecte, me l’imagino acompanyant els plats dels menús degustació del Koy Shunka, del Dos Palillos o de l’Indochine Ly Leap. Fet a mida per la cuina de la tonyina vermella. Sensacional acompanyant peixos fumats. I dedicat al seu autor, el Josep Mitjans, és un grandiós acompanyant dels formatges elaborats amb llet crua de cabra, de pasta tova i amb la seva pell arrebossada de pebre vermell o “pimentón” de la Vera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa