VadeVi
Loxarel Refugi Brut Nature 2015, un escumós marcadament gastronòmic
  • CA
Loxarel Refugi Brut Nature Clàssic Penedès

!–akiadsense–>

Loxarel Refugi Brut Nature 2015 Clàssic Penedès

Xarel.lo i chardonnay

Viticultura ecològica i biodinàmica

Fermentació parcial del xarel.lo en bótes de 500 l.

Criança mínima de 32 mesos

Celler Loxarel (DO Penedès)

Preu aprox.: 14,95 euros

Tel.: 93 897 80 01

Mail: [email protected]

Web: https://www.loxarel.com/

El Refugi és un d’aquells escumosos en que l’enòleg que l’ha creat sap molt bé que desitja obtenir d’ell. És un escumós elaborat bàsicament amb vinyes velles de xarel.lo plantades fa més de 70 anys a la finca Sana Susagna, en plena reserva natural del Garraf. Unes vinyes treballades sota els preceptes de la viticultura ecològica i biodinàmica per en Josep Mitjans, un dels pioners en apostar per aquestes pràctiques. Una part del vi base de xarel.lo es fermenta en bótes de 500 l. i es fa un cupatge amb una petit percentatge de chardonnay, tot plegat per donar-li a l’escumós resultant una textura més densa i cremosa i un caràcter més gastronòmic.

En servir-lo a la copa mostra un color groc pàl·lid amb reflexes verdosos. Net i brillant. El carbònic és abundant i la seva mida petita delata la seva criança en ampolla. Bona formació de corona.

Les primeres aromes que destaquen en nas són unes notes lleugerament torrades que de seguida deixen pas a unes intenses aromes de fruites madures, de suggestió entre dolcenques i àcides, de préssec, albercoc i de poma al forn, sobre un fons de notes anisades, de fonoll, i de llevats.

En boca té una entrada voluminosa, amb un carbònic de tacte fonedís encara que certament juganer a l’aterrar. De textura cremosa i bon pes en boca, una bona acidesa li dona frescor i l’estira en un pas de boca ampli marcat pels tanins dolços del pas per bota, les aromes afruitades i les notes anisades. Final llarg, sec i amb una lleugera amargor que el fa molt llaminer.

El Loxarel Refugi és un escumós que el seu caràcter gastronòmic el fa molt polivalent, dels que serveix per acompanyar tot un àpat. Sabrà relacionar-se amb solvència tant amb plats de carn, sobretot rostits, i amb plats de peix, sobretot suquets de peix i calderetes, sense deixar de banda els arrossos i les pastes salsejades. Però a la vegada resulta un molt bon acompanyant d’ostres, anxoves, bacallà esqueixat i altres productes de marcada salinitat. Sensacional amb les catànies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa