VadeVi
Loxarel Garnatxa Blanca 2013: ampolles de territori
  • CA

Loxarel Garnatxa Blanca 2013

DO Penedès

Preu Aprox. 10 €

Etiquetat en català

Vi procedent de l’Agricultura ecològica, certificat Eurofulla de la UE

Tel. 938 978 001

Web: vins.loxarel.com

El celler de Vilobí del Penedès Loxarel ha apostat per la garnatxa com a base dels nous productes que ha tret al mercat aquest any passat, amb l’objectiu de reivindicar l’excel·lència de les vinyes d’alçada. El primer escumós 100% garnatxa blanca del Penedès, un negre elaborat amb un cupatge de garnatxa negra i merlot i el blanc monovarietal de garnatxa blanca que protagonitza aquest article han estat les principals novetats que el celler ha presentat el 2014. La seva prioritat és treballar amb varietats tradicionals, que expressin amb realisme les característiques del terrer.

Loxarel cultiva totes les vinyes seguint els mètodes de l’agricultura ecològica i biodinàmica. En aquesta ocasió, el propietari i enòleg, Josep Mitjans, ha escollit vinyes de terrenys pobres, pedregosos i calcaris, situades a 500 metres d’alçada, a la zona del Pla de Manlleu (entre l’Alt Penedès i l’Alt Camp) per donar sentit a les noves referències del celler. L’esperit innovador del celler de Vilobí del Penedès l’ha portat, des de fa uns anys, a incorporar a la seva forma de treballar les àmfores de terrissa per imprimir als seus vins un caràcter més mineral i despertar propietats aromàtiques d’algunes varietats autòctones molt arrelades.

Amb aquesta voluntat de donar sentit a les vinyes d’alçada, es van elaborar les només 2.000 ampolles d’aquesta garnatxa blanca penedesenca. El raïm procedeix de vinyes sobre terreny pobre, a les quals el vi busca l’expressió del territori. Per això, fugint de la fusta que emmascara les qualitats bàsiques del raïm, Loxarel ha fet un treball de maceració amb pells i les mares fines del vi, que ha donat un producte amb més complexitat aromàtica i més untuós, on la presència de la fruita és indiscutible.

És un vi de color groc palla amb tons lleugerament daurats i lluents. Al nas, aporta records de fruita blanca, especialment de pera i cítrics amb un fons de brioix i un final intens de fruits secs. És un vi complex, elegant i original. En boca, és untuós, cremós i equilibrat, amb una acidesa sorprenent que l’allarga i que el fa molt adequat per a combinar amb peixos blaus grassos, bacallà, marisc, arrossos o carns blanques.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa