VadeVi
Manuel Raventós Negra Brut Nature 2012, l’escumós més personal de Raventós i Blanc
  • CA
Manuel Raventós Negra 2012

!–akiadsense–>

Manuel Raventós Negra Brut Nature 2012

100% Xarel·lo

Ecològic i biodinàmic

Mínim de 70 mesos de criança en ampolla.

L’ampolla tastada ha estat desgorjada el 29.05.2019

Celler Raventós i Blanc (Conca del Riu Anoia)

Preu aprox.: 70,60 euros

Tel.: 93 818 32 62

Mail: [email protected]

Web: http://www.raventos.com/

L’any 1986, Josep Maria Raventós i Blanc i el seu fill Manel Raventós i Negre van vendre la seva part de les Caves Codorniu i, amb les 90 hectàrees de la seva finca van crear el celler Raventós i Blanc. El 2012, amb Pepe Raventós, fill del Manel Raventós, com a Director General del celler, van sortir de la DO Cava.Al darrera d’aquestes decisions trencadores hi ha hagut la seva voluntat d’apostar per la qualitat per sobre de la quantitat, un preu alineat amb la qualitat del producte i l’exportació.

Amb la collita d’aquell 2012 tan especial pel celler i pel cava en general, es va elaborar el Manuel Raventós Negra Brut Nature 2012. Aquest escumós de llarga criança, monovarietal de raïms de xarel·lo de diferents parcel·les de la seva finca plantades entre 1954 i 1974, és l’escumós més personal de Manuel Raventós. Ell mateix fa la selecció dels millors vins de xarel·lo de l’anyada per la seva elaboració. És un escumós d’autor i el més emblemàtic d’aquest celler.

Quan es tasta aquesta mena d’escumosos la copa és molt important, doncs una copa inadequada pot inhibir part de les virtuts de l’escumós. En aquesta ocasió vaig fer servir dues copes diferents, una Riedel Veritas Champagne i una Zalto Burdeos.

A la vista presenta un color daurat intens, viu i brillant amb una bombolla fina i minúscula.

En nas és fi, elegant i complex. Tímid en un primer moment, a poc a poc van apareixent les aromes típiques de la llarga criança, aromes de llevats, poma al forn, brioxeria, mantega,… a les que s’hi van afegint notes de fruites madures, albercoc, poma,… notes anisades, espècies dolces,… És un escumós que demana paciència, cal deixar-lo obrir i que es formi tot el seu bouquet aromàtic, moment en què és sublim olorar-lo.

En boca té una entrada voluminosa, amb un carbònic molt elegant que es deixa sentir mentre es fon en el seu aterratge a la llengua, atorgant-li una sensacional textura cremosa. Presenta una acidesa viva, que li dóna molta frescor en un pas de boca on es fa ampli, ben estructurat i ens omple de notes de fruites molt madures, confitades, que es barregen amb les aromes provinents de la seva llarga criança i un marcat caràcter salí amb un final sec.

És un escumós gastronòmic, molt elegant que farà les delícies dels amants dels escumosos complexos de final molt nature. Pot acompanyar tota la cuina típica de les festes de Nadal o de les grans celebracions. Particularment penso que és un d’aquells escumosos que tot i el seu marcat caràcter gastronòmic, la seva complexitat i elegància convida a assaborir-lo tot sol, sense pressa, com a copa de sobretaula o de tertúlia, sempre amb la millor de les companyies. Un escumós per les grans celebracions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa