VadeVi
Marta de Baltà 2015, mà de ferro amb guant de seda
  • CA
Marta de Baltà 2015

!–akiadsense–>

Marta de Baltà 2015

100% sirà de cultiu ecològic i biodinàmic

Fermentat i criat 13 mesos en botes de roure francès

Celler Parés Baltà (DO Penedès)

Preu aprox.: 54 euros

Tel.: 938901399

Mail: [email protected]

Web: https://paresbalta.com/

Els vins que composen la col·lecció Microcuvée del celler penedesenc Parés Baltà són un vins molt singulars de producció limitada i elaborats només en les millors anyades. Són vins que cal tastar-los amb calma, sempre amb la millor copa possible, gaudint del seu aspecte i fruint amb cada glop dels matisos de la seva complexitat. Són vins amb una gran personalitat.

El Marta de Baltà és un vi monovarietal de sirà, que no tenen cap prejudici a l’hora de dir que amb ell volen expressar la complexitat i fortalesa de caràcter femení. Malgrat la seva singularitat és un vi d’elaboració clàssica, la sirà es macera i fermenta en una bota nova de roure francès de 400 l. i posteriorment se li dona una criança de 13 mesos en botes de roure francès Allier noves. La producció de l’anyada 2015 és de 1.790 ampolles i jo he tastat la número 626.

El resultat és un vi de color cirera picota amb reflexes violacis, de capa alta. Net i brillant. Deixa una llàgrima densa i abundant, d’evolució lenta que acaba tintant la copa.

Es nas és fragant, molt intens i complex. De seguida es poden apreciar les aromes de confitura de fruites negres, prunes, mores, nabius, embolcallades per records florals que ens recorden les violetes, tan típiques de la varietat, i assaonades per notes d’espècies dolces provinents de la bóta, com la vainilla, el clau d’olor i la regalèssia.

L’entrada en boca és potent i voluminosa amb una acidesa viva que equilibra el tacte càlid, li atorga frescor i condueix el vi en un pas de boca sedós on mostra uns tanins madurs, una textura carnosa i un conjunt aromàtic marcat per les fruites negres, les notes de vainilla i al que s’hi ha afegit un toc làctic, de iogurt de fruites del bosc, que el fan molt llaminer. És un vi de final llarg i molt persistent.

El Marta de Baltà és un extraordinari vi de sirà, com el defineix el propi celler, “ La mà de ferro en guant de seda”, on es destil.la el rigor, la passió i el compromís amb la preservació del territori que es perceben quan es conversa amb les seves enòlogues.

Aquest vi farà lluir com pocs els arrossos de muntanya, en qualsevol de les seves formes, amb bolets, pollastre de pagès, conill, botifarres, punta de costella de porc, aus de caça menor, etc. També és un gran acompanyant dels plats on la carn de xai en sigui la protagonista, des d’unes costelletes fetes a la brasa fins a un carré, espatlla o cuixa feta al forn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa