VadeVi
Mas Pòlit Clar i Net 2018, un blanc de negres molt polivalent
  • CA
Clar i Net 2018

!–akiadsense–>

Mas Pòlit Clar i Net 2018

Garnatxa negre vinificada en blanc

Celler Mas Pòlit. DO Empordà

Preu aprox.:

Etiquetat en català

Tel.: 636 48 24 72

Mail: [email protected]

Web: https://cellermaspolit.com/

En Josep Lluís Iglesias, ànima del celler Mas Pòlit de Vilamaniscle (DO Empordà), ha volgut retre un homenatge al seu avi, en Ramon Xifra, tot dedicant-li la darrera creació del celler, el Clar i Net un blanc de negres elaborat amb garnatxa negre.

Ramon Xifra va ser el cofundador i redactor d’una revista humorística de crítica satírica als poders locals que es va publicar a Girona entre els anys 1917 i 1919. La revista portava per títol “Clar i Net”, i subtítol “sortirà cada quinze dies per contar xafarderies”.

Amb una producció de 1000 ampolles, aquest blanc de negres només es deixa macerar el most amb les pells durant quatre hores, el temps just perquè agafi una certa complexitat aromàtica sense tenyir el most

Servit a la copa presenta un color groc pàl·lid amb reflexos acerats. Els més observadors es donaran compte de seguida que ens trobem davant d’un vi blanc singular. Net i brillant. Deixa una llàgrima densa i abundant a la copa d’evolució lenta.

En nas, de bell nou desconcertarà als tastadors més novells i farà les delícies dels més avesats. És una simfonia d’aromes on les notes de fruites d’os estiuenques, préssec, albercoc, estan barrejades amb notes de fruites vermelles, magrana, groselles amb alguns tocs balsàmics lleugers.

L’entrada en boca torna a delatar que és un vi blanc diferent, és més ample i voluminós que la majoria de vins blancs joves, de tacte càlid i amb una acidesa viva i ben present que li aporta frescor. El seu pas de boca és sedós, amb una certa untuositat i caràcter afruitat, tot plegat el fa un vi molt llaminer. Per via retronasal ens dona algunes notes balsàmiques. Llarg i persistent.

Un vi que la seva elaboració com a blanc de negres li atorga la capacitat de poder acompanyar plats que un vi blanc jove de garnatxa blanca no podria. La seva versatilitat el porta a ser apte tan com a vi per prendre com a aperitiu o copa de mitja tarda com per acompanyar la quasi totalitat de plats de la cuina del mar, des d’uns calamars a la romana, fins al suquet de peix més potent, passant per tota mena d’arrossos, peixos i mariscs cuinat a la planxa, al forn o les brases. Tanmateix acompanya bé cremes fredes de verdures, carns blanques, aus i un ampli espectre de formatges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa