VadeVi
Memòries del Priorat 2018, perfecte equilibri entre el dolç i el ranci
Memòries Dolç Ranci

!--akiadsense-->

Memòries del Priorat 2018

Vi dolç ranci

100% garnatxa

Celler Costers del Priorat (DOQ Priorat)

Preu aprox.: 29,75 euros (37,5 cl)

Tel.: 618 203 473

Mail: info@costersdelpriorat.com

Web: https://www.costersdelpriorat.com/

Podem llegir a la pàgina web del celler Costers del Priorat que en les contrades on les famílies tenien tradició de tenir una bóta de vi ranci, una bóta vella que solia estar ubicada al fons del celler, quan un fill marxava de casa, els pares li donaven una part de la solera perquè pogués iniciar en la seva nova llar una bóta de vi ranci i així continuar amb la tradició fent perdurar el vi ranci familiar, tota una senyal d’identitat de les famílies.

El Memòries Dolç Ranci és un vi singular, no només perquè forma part d’una categoria de vins de llarga tradició a Catalunya, malgrat que el seu consum és molt minoritari com són els vins dolços, rancis i de postres, sinó per la seva elaboració. El Memòries Dolç Ranci, com molt bé indica el seu nom, és un vi elaborat a partir del mestissatge d’un vi dolç natural i un vi ranci d’una solera de llarga tradició.

El vi dolç s’elabora amb raïms de garnatxa blanca que es deixen concentrar mitjançant la seva exposició al sol, són raïms blancs assolellats. Un cop els grans arriben al punt de deshidratació desitjats, es premsen i es deixen fermentar de manera natural fins que la aquesta s’atura per si sola. El vi resultant es barreja en un bota amb un 20% de vi ranci procedent d’una solera familiar de 1927.

El resultat d’aquest procés és un vi de color ambre, net i brillant que deixa una abundant i densa llàgrima d’evolució lenta a la copa.

En nas és molt intens. Les aromes de la criança en una bóta de vi ranci ens donen la benvinguda, són aromes torrades, un xic fumades, caramel·litzades, d’espècies dolces, acompanyades de notes de confitura de fruites, formant tot plegat un conjunt que suggestionen el pas del temps.

L’entrada en boca és càlida i voluminosa, arribant a tots els racons, apareixent quasi simultàniament les sensacions dolces i les notes ràncies inicial que són ràpidament equilibrades per una acidesa fantàstica, que condueix el vi en un pas de boca llarg, envellutat, de tacte untuós i certament dens, on apareixen notes de figues seques, fruits secs, mel i notes de poma caramel·litzada. La barreja de notes dolces i ràncies el fan molt llaminer. Final llarg que convida a repetir.

Un vi de sobretaula, de conversa, per gaudir-lo amb la calma necessària que permeti apreciar tots els seus matisos, que són molts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa