VadeVi
Merian Blanc 2018, el primer vi ecològic de Cellers Tarroné
  • CA
Merian blanc 2018

!–akiadsense–>

Merian Blanc 2018

100% Garnatxa Blanca

Ecològic

Cellers Tarroné (DO Terra Alta)

Preu aprox.: 7,50 euros

Tel.: 977 43 01 09

Mail: [email protected]

Web: http://www.cellerstarrone.com/ca/

L’anyada 2018 és una anyada de canvis pel Merian, un vi blanc jove monovarietal de garnatxa blanca que elabora el Celler Tarroné de Batea (Terra Alta). La seva imatge no te rés a veure amb la de les anyades anteriors. Ara es presenta en una ampolla tipus borgonya i amb una etiqueta totalment renovada inspirada en la il·lustració antiga de llibres i on hi trobem imatges vinculades a la novel.la clàssica, d’aventures i romàntica. Serà per això que a sota del nom del vi hi trobem la frase “per beure com qui llegeix una novel.la”.

El Merian, un vi que vol ser un homenatge a les ànimes del celler, la MERcè I l’ANtonio i que en el seu moment va ser el primer vi monovarietal de garnatxa blanca del celler, en aquesta anyada també s’estrena com el primer vi ecològic certificat CCPAE del celler.

Servit a la copa presenta un color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Net i brillant. Forma un llàgrima abundant, densa i d’evolució lenta.

En nas és intens, oferint-nos en primer lloc un conjunt d’aromes afruitades, on es barregen les notes de fruites blanques, poma i pera, amb notes de fruites d’estiu, préssec i aromes de record cítric. Completa el conjunt aromàtic aromes anisades, de fonoll, i unes subtils notes de bosc mediterrani.

En boca és ample, amb una acidesa viva que li dona frescor i l’allarga mentre fa de fil conductor de les aromes afruitades i balsàmiques en un pas de boca de tacte càlid i textura untuosa. Harmònic i equilibrat, té un final llarg amb una lleugera amargor. Força persistent.

Si la Terra Alta és l’equip que lidera amb força la lliga dels vins amb excel·lent relació qualitat preu, el Merian n’és un titular indiscutible. És un vi que agradarà a tothom, ideal per acompanyar els àpats d’estiu. Es relaciona perfectament amb els plats típics de les cartes de tapes, bunyols, croquetes, anxoves, peixos fregits a la romana o a l’andalusa, sardines, seitons,.. però també serà un bon acompanyant de peixos al forn o a la brasa, arrossos i plats de pasta a la marinera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa