VadeVi
Merian Rosat 2020, l’ànima d’un vi negre amb la delicadesa dels blancs
  • CA
Merian Rosat

!–akiadsense–>

Merian Rosat 2020

Garnatxa negra ecològica

Criança amb les mares de 4 mesos

Cellers Tarroné (DO Terra Alta)

Preu aprox.: 7,50 euros

Tel.: 977 43 01 09

Mail: [email protected]

Web: https://www.cellerstarrone.com/ca/

Sempre és un goig tenir notícia del naixement, en plena pandèmia de la COVID-19, d’un nou vi. Cellers Tarroné de Batea, a la Terra Alta, ha tret al mercat el seu tercer vi rosat, però el primer de cultiu ecològic, es tracta del Merian Rosat, un vi que a complementar els també ecològics Merian Blanc i Merian Negre, tots ells monovarietals de garnatxa.

El Merian Rosat ha nascut de la inquietud del celler de satisfer una demanda creixent, principalment a l’exportació, de vins rosats de qualitat, elaborats amb varietats autòctones i de cultiu ecològic.

Com ja ens té acostumats aquest celler en la gamma Merian, el disseny ens convida a beure aquest vi com “qui llegeix una novel.la” i en aquesta ocasió, ens suggereixen que el tastem com si es tractés d’una novel.la de viatges, cavalleresca, d’aventures i exòtica, tal i com expressen les imatges que apareixen a l’etiqueta.

El Merian Rosat forma part del grup de vins rosats de color salmó pàl·lid, més en la línia d’un vi de la Provença que de la Terra Alta. Net i brillant. Deixa una lleugera llàgrima a la copa.

En nas és un vi rosat franc amb la seva varietat, fragant i intens en aromes. Dominen les aromes de fruites vermelles que van acompanyades d’aromes florals i notes de suggestió àcida que recorden la pell de taronja

La seva entrada a la boca està marcada per una frescor i una acidesa viva, però ben domada que estira el vi fins al final en un pas de boca ampli, sedós i molt llaminer marcat pel seu sabor i per les aromes de les fruites vermelles.

És un vi rosat que conjuga l’ànima d’un vi negre i la delicadesa d’un vi blanc, convertint-se en un bon company de plats de la cuina italiana com les pastes amb tota mena de salses, incloses les més potents. Farà molt bona parella amb els peixos blaus, en especial la tonyina roja i el salmó, assaborits crus, fumats, marinats o cuinats de totes les maneres possibles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa