VadeVi
Mon Iaio Sisco, la singularitat d’una carinyena de la Terra Alta per fer un homenatge
  • CA
Mon Iaio Sisco canvia d'imatge

!--akiadsense-->

MON IAIO SISCO HOMENATGE 2017

100% carinyena

15 mesos de criança en bóta

Celler Josep Vicens (DO Terra Alta)

Preu aprox.: euros

Tel.: 686135921

Mail: [email protected]

Web: http://www.vinsjosepvicens.com/

La 27èna Festa del Vi de Gandesa celebrada l’any 2014 era testimoni de la presentació d’un nou vi, un vi elaborat pel celler gandesenc Josep Vicens i que naixia amb la voluntat de retre un homenatge al Francisco Vicens Pallarès qui en casar-se l’any 1960 amb la Cintra Vallespí i Alcoverro es convertia en la tercera generació de la nissaga del celler.

Per fer aquest homenatge, la quarta i la cinquena generació del celler, en Josep Vicens Vallespí i en Josep i en Pau Vicens Pellisa, van triar uns raïms de carinyena procedents d’uns ceps d’una de les finques més antigues de la Terra Alta. És un fet singular que per fer aquest homenatge triessin la carinyena negre, una varietat que no forma part de les varietats de raïm predominants d’aquesta denominació d’origen que, sobretot es caracteritza per les seves garnatxes.

Vuit anys després el celler vol reivindicar de bell nou aquest vi, per això amb l’anyada 2017 han redissenyat la seva imatge i han afegit al nom del vi la paraula “homenatge”. És un vi que servit a la copa presenta un color de cirera picota amb ribet cardenalici. De capa alta, net i brillant. Glicèric, presenta una llàgrima densa d’evolució lenta que tinta la copa. En nas és intens i fragant. Ens ofereix tot un festival d’aromes de fruites del bosc ben madures, gerds, nabius, maduixes silvestres, prunes vermelles ben acompanyades de notes balsàmiques de sotabosc mediterrani que en cap cas treuen protagonisme a la fruita, formant tot plegat un conjunt aromàtic molt atractiu i que fa frisar per tastar-lo. L’entrada en boca és potent i voluminosa, amb una acidesa que ha de fer mans i mànigues per aportar una certa frescor tot equilibrant el tacte càlid que li proporciona la seva graduació alcohòlica i que estarà present en tot moment.

En el pas de boca marca un taní rugós i bona estructura. Una vegada més les fruites del bosc madures en són les protagonistes, si bé aquesta vegada a més de les aromes balsàmiques també les acompanyen notes d’espècies dolces derivades del seu pas per bóta. L’acidesa condueix tot el conjunt cap a un final de boca llarg i persistent. Aquesta carinyena, carnosa, potent i càlida serà un complement de luxe per plats on la caça major en sigui la protagonista, plats com el civet de cérvol, de senglar, en serien un bon exemple… també de peces grans (txuletons) de carns de vaca, bou o vedella madurades i cuinades a les brases o a la pedra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa