Mon Pare 2016

!–akiadsense–>

!–akiadsense–>

Les Vinyes del Convent Mon Pare 2016

DO Terra Alta

Pvp. Aprox: 18 euros

Etiquetat en català

Tel. 977 435 412

Mail: [email protected]

Web: www.lesvinyesdelconvent.wine

Mon Pare és un d’aquells vins que la seva presentació crida l’atenció. L’ampolla, una bordelesa de tipus imperial(*), és una ampolla gens o molt poc utilitzada a casa nostra i d’ús més comú a França. L’etiqueta és de disseny sobri i elegant, de fons blanc amb una petita franja daurada a la part superior, cobreix la quasi totalitat de la part davantera i només porta el nom del vi en una tipografia de color negre amb un efecte de tatxat per una ratlla negre acabada en un punt i les varietats amb les quals ha estat elaborat amb una tipografia de color daurat força més petita. Tot plegat fa una presentació molt atractiva, però que evoca més un vi francès, que un vi de la Terra Alta.

Mon Pare és un vi d’homenatge, l’homenatge que l’Elies Gil propietari del celler Vinyes del Convent d’Horta de Sant Joan (DO Terra Alta) ha volgut retre al seu pare, Rodrigo Gil, en el centenari del seu naixement.

Elaborat amb un cupatge de sirà, cabernet sauvignon i garnatxa, fermenta en dipòsits d’inox per ser envellit en grans fudres de 5000 l. durant 18 mesos. Un cop embotellat roman a l’ampolla durant 6 mesos abans de ser posat a la venda.

Servit a la copa presenta un color roig robí molt suggerent amb ribet grana clar. De capa mitja, es pot observar perfectament els dits de la ma a través del vi. Deixa una abundant llàgrima de progressió lenta.

En nas ens dona la benvinguda un conjunt aromàtic llaminer, format en primer terme per unes notes balsàmiques on hi podem distingir ginebró, espígol i farigola, que a poc a poc van deixant pas a aromes de fruites ben madures, de melmelada de nabius, de compota de pruna negre, sempre acompanyades d’espècies com el clau i la nou moscada. En evolució el conjunt evoluciona i si van afegeixen aromes de cireres en licor i xocolata, com un bombó Mon Cheri.

En boca té una entrada molt agradable. Una excel·lent acidesa li dona molta frescor i transporta tot el conjunt gustatiu del vi fins a la gola, en un pas de boca central, sedós, amb uns tanins molt ben polits i marcat per unes omnipresents aromes de fruites negres madures barrejades amb espècies. Té menys cos del que es podria esperar. Llarg en boca, deixa un postgust que actua com un resum de totes les aromes i sabors que ens ha anat oferint al llarg del tast i que convida a repetir.

Mentre tastava el vi, en el meu imaginari s’anava dibuixant cada vegada amb més força un plat: un colomí de Bresse rostit amb una bona picada, castanyes, moniatos i una salsa feta amb els ossos i les carcasses de les mateixes aus amb un toc de cacau. Les aus, com els colomins o les perdius i els plats on l’ànec n’és el protagonista com el magret d’ànec a la brasa amb salsa de fruits vermells, o el confit d’ànec daurat al forn acompanyat de fruita caramel·litzada a la paella (pomes, peres o fins i tot préssec), són els plats dels que aquest vi en serà el perfecte acompanyant.

(*) L’ampolla bordelesa de tipus imperial és una ampolla de 26 cm d’alt, davant dels 33 cm de la bordelesa clàssica, troncocònica amb un diàmetre de 9 cm en la part més ample i un diàmetre de 8 cm en la base. La bordelesa clàssica fa una diàmetre uniforme de 7 cm. La imatge que transmet aquesta ampolla és de ser baixa i ample.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa