VadeVi
Mon Iaio Sisco 2012: el millor homenatge possible
  • CA

Mon Iaio Sisco 2012

Celler Josep Vicens

DO Terra Alta

Etiquetat en català

PVP. Aprox. 24 €

Tel. 686 135 921

Web: www.vinsjosepvicens.com

Josep Vicens, actual responsable del celler, explica que “fa temps que volíem fer-li un petit homenatge al Iaio, per tota la seua dedicació al món del vi, i hem pensat que no hi havia millor manera que posar-li el seu nom a un nou vi”. I és clar, no podia ser un vi qualsevol. No podia ser un vi elaborat amb les vinyes més modernes, que l’avi, Francesc, “Sisco” Vicens no hagués treballat. Al contrari, per a elaborar aquest vi s’ha escollit “una de les carinyenes més velles de la Terra Alta”, segons el testimoni del propi Sisco, que ha treballat i ha vist envellir amb ell aquests vells ceps formats en vas, i dels quals ara, amb la saviesa que persones i ceps acumulen amb el pas dels anys, en surt el millor vi del celler.

D’aquest nou vi, que es va presentar al públic a la 27a Festa del Vi de Gandesa, se n’han elaborat només 591 ampolles, 100% samsó, tal com l’absurda reglamentació de les denominacions d’origen obliga a anomenar al raïm carinyena, per la coincidència del seu nom amb el de la DO aragonesa “Cariñena”.

Després de veremar el raïm amb un alt nivell de maduració -el vi anuncia 15º Alc. a l’etiquetatge-, sota la supervisió de l’enòleg Josep Valiente, el vi va fer una criança de 15 mesos en bóta de roure.

El resultat és un vi de color intimidatòriament fosc, negre-negre, amb un voraviu lilós que anuncia que encara li queda força vida a l’ampolla.

Les aromes són molt intenses, amb el caràcter floral que en els últims anys s’ha sabut extreure de les millors carinyenes, amb notes de caramels de violetes, notes làctiques de “palote” o “sugu” de gerd i móres madures i encara aromes balsàmiques de resina de pi i sotabosc mediterrani. A la boca és potent, valent, amb caràcter, i tot i això, gens agressiu. És d’aquells vins que t’emplenen la boca, però que no rasquen a l’empassar-se’ls, tot i que queda clar que no és una garnatxa, d’estil suau i llaminer: es tracta d’una carinyena, negra i concentrada.

Aquest vi és com els vells viticultors d’aquest territori de clima dur i extremat, que darrera el posat auster i les arrugues profundes que els ha esculpit al front els anys d’exposició al sol ardent de l’estiu i el bufar alternatiu del cerç i la garbinada, sempre guarden un posat càlid per compartir un got -ara ja potser una copa- de vi amb el visitant que sap apreciar-lo.

El caràcter auster ha quedat perfectament reflectit en l’esplèndid etiquetatge dissenyat per l’il·lustrador Jordi Borràs. I pel que fa a la qualitat del vi que embolcalla, va rebre una merescudíssima recompensa amb el premi al millor vi de criança del concurs de vins de la DO Terra Alta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa