Montesquius 1918 Brut Nature Gran Reserva Rosat 2009

!--akiadsense-->

Cava Montesquius 1918 Gran Reserva Brut Nature Rosat 2009

74% Monastrell, 19% Pinot Noir, 7% Trepat

103 mesos de criança

Celler Most Doré (DO CAVA)

Preu aprox.: 23 euros

Tel.: 902 1918 00

Mail: info@montesquius.com

Web: https://montesquius.com/ca/

Quan pensem en caves de molta llarga criança no és habitual pensar en caves rosats. I si fem pensament d’ells, de ben segur que no ho fem en termes de criances de més de 10 anys. Els caves rosats s’associen habitualment a caves joves i de tipus brut. Pocs cellers elaboren caves rosats de tipus brut nature i menys encara gran reserva.

El concurs Barcelona Rosé International Bubbles Awards el va guanyar de manera aclaparadora un cava rosat brut nature, amb un sucres residuals per sota d’1 gr/l i amb una criança de 103 mesos, l’antítesi del que és pràctica habitual en els escumosos rosats. D’aquest cava també crida l’atenció el seu cupatge, majoritàriament de monastrell, amb un 19% de pinot noir i un 7% de trepat. Aquest cava és el Montesquius 1918 Gran Reserva Brut Nature Rosat 2009 del celler Most Doré de Sant Sadurní d’Anoia.

Servit a la copa presenta color gerd, amb reflexos vermellosos, molt allunyat de la moda del colors rosats pàl·lids vinguda de la Provença. Net i brillant. Carbònic efímer de bombolla minúscula que forma una bona corona.

En nas és una delícia, sedueix amb la força de la fruita i amb la serenor de la criança. Intens i complex, a les notes típiques de la llarga criança, de llevats, brioxeria, sucre lleugerament caramel·litzat, s’hi afegeixen notes de confitura de cirera, de gerds i maduixes confitades acompanyades d’algunes aromes d’espècies i uns tocs balsàmics anisats subtils.

En boca té una entrada ample i voluminosa. El seu carbònic fonedís al contacte amb la llengua li aporta un tacte cremós que li dona densitat. Conserva una increïble acidesa que li atorga frescor i fa de fil conductor en un pas de boca sensacional on expressa tota la complexitat d’aromes i sabors, sobretot de les intenses notes de fruites vermelles madures i confitades combinades amb totes les notes complexes de la llarga criança creant un conjunt elegant i molt llaminer amb un final llarg i sec.

Complex i madur es pot assaborir tot sol, però també és un cava de caràcter gastronòmic i versàtil a la vegada. Com aperitiu posarà el llistó molt alt a tot el que vingui darrera, però farà les delícies dels convidats. Magnífic acompanyant de la cuina asiàtica i de contrastos, es combina de meravella amb les espècies més delicades. Tocarem el cel amb una llagosta cuinada a l’estil Formentera.

Nou comentari

Comparteix