VadeVi
MontRubí Black 2020, el millor negre jove dels Premis Vinari 2021
  • CA

–>

Que un vi sigui guanyador en la seva categoria en més d’un concurs és clar indicatiu que mai no és fruit de la casualitat. El vi, a part d’estar molt ben elaborat, té unes característiques que són capaces de seduir a un espectre molt ampli de tastadors experts. Aquest és el cas del Montrubí Black 2020, vi guanyador de la medalla Vinari Gran Or 2021 com a millor vi negre jove, que la suma a la Medalla d’Or obtinguda en el mateix concurs l’any 2019.

Una de les claus de l’èxit d’aquest vi és la seva capacitat d’atrapar tota mena de paladars. Tan se val si qui l’està gaudint són sommeliers, wine lovers, aficionats o simplement persones que els agrada prendre una copa de vi i no en saben, ni volen saber res del vi. És un vi molt transversal.

Es tracta d’un monovarietal de garnatxa negra que s’elabora majoritàriament fent maceració amb les pells, però a una part, entre el 10% i el 30%, li fan una maceració carbònica. Un cop fermentat el deixen reposar durant tres setmanes amb les seves lies.

Ja servit a la copa crida l’atenció per la intensitat color vermell molt fosc. Uns reflexes violacis, delaten la seva joventut. Net i brillant. Deixa a la copa una llàgrima densa i abundant, d’evolució lenta.

En nas és intens i molt perfumat. Atrapa des del primer moment oferint tot un festival d’aromes de fruites del bosc, gerds, mores i nabius, acompanyades d’un punt especiat, que recorda el pebre i d’un aroma floral que ens recorda les violetes, que li atorga un punt d’exuberància aromàtica que el fa molt atractiu.

En boca té una entrada força ampla, amb una acidesa viva que li dona molta frescor i actua de fil conductor de les intenses aromes afruitades en un pas de boca sedós i molt, molt llaminer. De final llarg i força persistent, és un vi que convida a repetir.

Montrubí Black és un vi que dona molt de joc. Company idoni de tertúlies, fins i tot a l’estiu si el servim un pèl fred. També és perfecte per rebre als convidats, com a copa de benvinguda o per anar-lo gaudint mentre cuinem. A taula pot acompanyar un ampli espectre d’aperitius i plats lleugers. Excepcional amb un pa amb tomàquet i embotits de caldera. També fa molt bona parella de la carn de xai o de porc feta a la planxa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa