VadeVi
Montrubí incorpora dos escumosos ancestrals a la seva col·lecció de vins
  • CA
Dos nous ancestrals de Montrubí

!–akiadsense–>

Ancestral Blanc

100% parellada

Ancestral Rosé

100% sumoll

Ambdós sense filtrar ni clarificar

Celler Montrubí (Alt Penedès)

PVP: 13,95 euros

Tel.: 93 897 90 66

Mail: [email protected]

Web: https://www.montrubi.com/

El celler Montrubí, situat a Font Rubí, a l’Alt Penedès, i sobretot conegut pel seu projecte Gaintus que l’ha convertit en un dels cellers pioners en la recuperació de la varietat sumoll, ha tret al mercat dos escumosos elaborats pel mètode ancestral, un de blanc i un de rosat. L’ancestral blanc ha estat elaborat amb la varietat parellada procedent de les seves vinyes situades a la part més alta de les seves finques, que oscil·len entre el 400 i els 800 m sobre el nivell del mar. L’ancestral rosat ha estat elaborat amb la varietat sumoll.

El nou ancestral blanc de Montrubí
El nou ancestral blanc de Montrubí | Ramon Roset

!–akiadsense–>

Quan veus l’ampolla de l’ancestral blanc de Montrubí crida l’atenció el seu color groc molt pàl·lid amb reflexos verdosos i amb certa terbolesa que recorda el most. Servit a la copa mostra un carbònic abundant, amb una bombolla de mida mitjana que forma una bona corona d’escuma que s’esvaeix ràpidament. Les seves aromes transporten directament a les olors dels cellers en temps de verema, quan els mostos estan en plena fermentació. Les aromes de fruites blanques, de poma, de pera, certs records balsàmiques i alguna que altra nota floral, sempre delicades i barrejades amb notes de llevats, ens donen prou pistes per saber que està elaborat amb la més fina i fràgil de les tres varietats típiques amb que s’elaboren els escumosos catalans, la parellada. En boca el carbònic espurnejant al seu contacte amb llengua i paladar, es fa molt present al temps que es pot apreciar una subtil acidesa de caràcter cítric, que fa salivar, i un tacte lleugerament secant. Té un pas de boca curt amb un final sec.

L'ancestral rosat de Montrubí s'ha elaborat amb sumoll
L’ancestral rosat de Montrubí s’ha elaborat amb sumoll | Ramon Roset

!–akiadsense–>

L’ancestral rosé presenta un color força singular, que per poder-lo apreciar cal posar-lo davant d’un superfície blanca ben il·luminada. El podríem definit com un color coure clar o un salmó molt pàl·lid. Com l’ancestral blanc presenta un carbònic abundant amb una bombolla de mida mitjana i també forma una bona corona que s’esvaeix ràpidament. Molt més tímid aromàticament, són les aromes de llevats les primeres en aparèixer en acostar-lo al nas. No és fins passada una bona estona que comencen a aparèixer notes afruitades, però molt allunyades del perfil dels vins tranquils de sumoll, que venen acompanyades de records d’aromes balsàmiques. L’entrada en boca, tal i com succeïa amb l’ancestral blanc, el carbònic hi és ben present amb un contacte xispejant a l’aterrar a la llengua. En aquest cas presenta una acidesa més viva, de caràcter cítric, que en fer salivar equilibra el tacte secant. El pas de boca és curt i marcat per l’acidesa viva que es manté fins al final.

Són dos escumosos ancestrals refrescants que ens faran passar una bona estona tan a casa, compartint una copa amb la família o quan sigui possible, tot retrobant-nos amb els amics després del llarg confinament. Els podem acompanyar d’entreteniments com olives, anxoves, seitons,… o d’un bon marisc en conserva: escopinyes, cloïsses, navalles, musclos en escabetx,…. i també amb unes bones patates xips, artesanes i elaborades amb un bon oli d’oliva extra verge!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa