VadeVi
Montrubí Mac 2016, un macabeu d’alta volada
  • CA
Heretat Montrubí Mac 2016

!--akiadsense-->

Montrubí Mac 2016

100% macabeu

4 mesos de criança en bótes de roure francès de 500 l.

1 mes de criança en atuells de ceràmica de 300 l.

Celler Heretat Montrubí (DO Penedès)

Preu aprox.: 17,95€

Etiquetat en català

Tel.: 93 897 90 66

Mail: [email protected]

Web: https://www.montrubi.com/

El Montrubí Mac em va deixar bocabadat des del mateix moment que el servia a la copa. En aquest vi el celler Heretat Montrubí, molt conegut pels seus vins de sumoll, li han sabut donar una volta a la varietat macabeu aconseguint un vi singular i molt interessant.

Es fa una primera verema primerenca dels raims de macabeu i deixen que una part del raïm agafi una lleugera sobremaduració, per fer una segona verema més tardana. Seleccionen només els millors raïms. Després d’un maceració curta amb les pells, la fermentació s’inicia en dipòsit d’inox i acaba en bótes de roure francès de 500 l. on hi farà una criança de 4 mesos. Abans d’embotellar-lo, el vi s’afina un mes en atuells de ceràmica de 300 l.

D’entrada sorprèn pel seu groc intens amb reflexes daurats, molt allunyat del color groc palla pàl·lid amb tons verdosos clàssic de la gran majoria de vins de macabeu, el que ja ens indica que ens trobem davant d’un vi de macabeu diferent.

En nas és força intens i complex, oferint-nos un bouquet format per les aromes típiques de la varietat com la poma i pera acompanyades d’aromes de caràcter cítric i tropical, com la pinya i el codony, totes elles molt madures, de record de compotes i melmelades, amb algun toc floral. En evolució apareixen lleugeres notes balsàmiques.

Té una entrada àmplia amb una acidesa molt ben equilibrada que li aporta frescor en un pas de boca sedós però ben estructurat, caracteritzat per una gran untuositat, un tarannà afruitat i per les notes d’espècies dolces provinents de la criança. Forma un conjunt singular, complex i llaminer amb un final llarg i força persistent.

És un vi molt gastronòmic i les seves especials característiques li obren la porta a poder acompanyar plats de certa contundència: rissottos, arrossos caldosos, suquets de peix, marmitako, aus de tota mena, carns vermelles de tall prim tipus roast beef o tagliata.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa