VadeVi
Mosset Brut Nature 2014, expressió del seu terrer
  • CA
Mosset 2014 Corpinnat

!–akiadsense–>

MOSSET BRUT NATURE 2014 CORPINNAT

Xarel·lo, macabeu i parellada.

40 mesos de criança mínima en ampolla.

L’ampolla tastada va ser degollada el 07-03-2019 amb 48 mesos de criança

Celler Sabater I Coca

Preu aprox.: 15 euros

Etiquetat en català

Tel.: 93 891 19 27

Mail: [email protected]

Web: www.sabateicoca.com

Poc a poc van apareixent al mercat els escumosos emparats sota Marca Colectiva de la Unió Europea Corpinnat. El darrer en fer la seva estrena ha estat el celler Sabaté i Coca ubicat al km 1 de la carretera de Sant Sadurní a Vilafranca del Penedès, dins del terme de Subirats.

Al capdavant de l’enologia del celler hi ha el Marcel Sabaté, representant de la quarta generació de viticultors de la família i un enòleg entusiasta, rigorós i obsessionat en reflectir en els seus vins i escumosos el terrer d’on provenen. Pocs cellers als Penedès tenen un estudi dels seus terrers tan detallat com tenen a Sabaté i Coca.

Per elaborar aquest primer escumós Corpinnat, de cupatge clàssic i mètode d’elaboració tradicional, han escollit raïms ecològics, amb predomini de la varietat xarel·lo, provinents principalment de la finca Mosset, ubicada a Torrelavit i que també ha donat nom a l’escumós.

La criança de sortida del celler l’han fixat en un mínim de 40 mesos. A la contraetiqueta de l’escumós hi podem trobar la data de degollat de l’ampolla i el nombre exacte de mesos de criança que ha tingut. Petits detalls que són d’agrair. És un escumós brut nature

El Mosset Brut Nature Gran Reserva presenta un color groc pàl·lid amb reflexes verdosos. Com sempre que tasto escumosos de certa criança la copa escollida és la Riedel Veritas Champagne, on l’escumós mostra un petites i efímeres bombolles. Net i brillant.

Les aromes del Mosset són intenses però delicades i expressen notes de fruites blanques madures però sense arribar a les melmelades, acompanyades dels anisats característics del xarel·lo i subtils notes de brioxeria que arrodoneixen un conjunt aromàtic molt seductor.

En boca té una molt bona entrada, amb un carbònic ben integrat on les bombolles es fonen al contacte amb la llengua, donant-li untuositat. Una excel·lent acidesa li dona molta frescor i condueix les aromes afruitades i anisades en un pas de boca equilibrat i ben estructurat fins a un final llarg i sec. Persistent.

És un escumós amb un caràcter molt gastronòmic que pot acompanyar tota mena de plats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa