VadeVi
De Muller Moscatel Añejo, per celebrar la castanyada sense fer mal a la butxaca
  • CA
Moscatel Añejo De Muller

!--akiadsense-->

Moscatel Añejo

100% muscat d’Alexandria

Celler De Muller (DO Tarragona)

Preu aprox.: 6,70 €

Tel.: 977 756 265

Mail: [email protected]

Web: http://www.demuller.es/

Avui és el dia que als Països Catalans celebrem la Castanyada, una festa que segons es pot llegit a la Viquipèdia “s’origina a finals del segle XVIII i deriva dels antics àpats funeraris, en què no se servien altres menges que llegums i fruita seca i els pans votius de l’oferta als difunts en els funerals, més popularment, panets, panellets o panellons. L’àpat tenia un sentit simbòlic de comunió amb les ànimes dels difunts: tot torrant les castanyes, es resaven les tres parts del rosari pels difunts de la família”.

Els panellets i les castanyes es poden acompanyar de moltes menes de vins, però els més tradicionals serien els anomenats vins dolços. Quan surt a la conversa la paraula “vins dolços” a tothom li ve al cap vins comercialitzats amb ampolles de mida petita (37,5 cl o 50 cl) i d’uns preus força elevats (que no cars). Però si ens sabem moure pel mercat sempre podem trobar algunes excepcions, com el vi que avui us presento.

El Moscatel Añejo del celler De Muller juga en aquella lliga dels grans vins a preus més que raonables. Aquest vi s’elabora amb raïms de la varietat Moscatell d’Alexandria (el de gra gros), es fermenta parcialment el most, fins arribar al nivell de sucre residual desitjat, en aquest cas 196 grams per litre i se li afegeix alcohol per aturar la fermentació. Posteriorment s’envelleix en foudres de roure francès. Es presenta al mercat amb ampolles de 75 cl.

El resultat és un vi que servit a la copa presenta un color daurat, d’or vell, amb reflexes ambre. Deixa una densa llàgrima a la copa d’evolució lenta.

En nas és intens i complex, amb aromes de fruites confitades, pell de mandarina, flor de taronger, figues, mel i fruits secs amb algunes notes especiades.

En boca té una entrada potent amb una acidesa que sap jugar amb l’alcohol i el sucre residual, donant-li frescor i evitant que resulti empallegós. Pas de boca sedós marcat per un tacte càlid i per l’equilibri d’aromes afruitats i les notes de criança que el fan molt llaminer. Final llarg.

Acompanyarà amb eficiència i excel·lència totes les menges típiques d’aquests dies: castanyes, panellets, moniatos,…. sabent netejar i refrescar la boca.

Que passeu una bona castanyada!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa