VadeVi
Naveran Perles Roses Brut Reserva 2017, un cava amb ànima de xampany
  • CA
Perles Roses

!–akiadsense–>

Naveran Perles Roses Brut Reserva 2017

100% pinot noir

24 mesos de criança

Caves Naveran (DO CAVA)

Preu aprox.: 17 euros

Tel.: 93 898 84 00

Mail: [email protected]

Web: http://www.naveran.com/web/index.html

El Perles Roses és un cava amb ànima de champagne, tan pel seu aspecte exterior com per les seves característiques organolèptiques. La seva ampolla especial, baixa, de coll llarg i vidre transparent, amb una etiqueta que representa un medalló amb una imatge i una tipografia típiques de l’art déco propi de la Belle Époque, ens evoca directament als xampanys.

El Perles Roses està elaborat amb la varietat pinot noir, una varietat difícil de conrear i vinificar a casa nostra, però que a Naveran li tenen la mida presa. Els raïms de pinot noir provenen de la seva finca Can Parellada de Sant Martí Sadevesa, a l’Alt Penedès. El vi base per aquest cava s’elabora amb el primer most flor que s’obté per la pròpia pressió que uns raïms fan a sobre dels altres i una premsada suau posterior. La criança en ampolla és de 24 mesos.

Per assaborir-lo amb tota la seva plenitud cal emprar un copa gran, amb un calze de base ample que li permeti expressar-se. En aquesta ocasió vaig fer servir la Riedel Performance Rosé Champagne, especialment indicada per escumosos rosats elaborats amb pinot noir.

Servit a la copa presenta un color rosa salmó, amb reflexos ataronjats, que reforça encara més la seva imatge de xampany. Llueix un carbònic abundant, de bombolles petites i sinuoses, les perles roses que li donen nom.

En nas ofereix unes aromes delicades de fruites vermelles, groselles, cireres i maduixes de bosc amb algunes notes de llevats i amb un rerefons especiat.

En boca és voluminós, amb un carbònic molt ben integrat que pessigolleja en l’aterratge a la llengua, atorgant-li cremositat i un cert pes en boca. Bona acidesa, fresc i afruitat. De llarg recorregut, és fresc, amb una bona acidesa que acompanya les aromes de fruites vermelles assaonades amb tocs especiats que el fan molt elegant i plaent.

És un cava pels amants del xampany rosé. Delicat i elegant, posarà un punt de glamour com a copa de recepcions, presentacions i demés esdeveniment que pugueu tenir. Gastronòmicament és un cava que acompanyarà molt bé ostres, peixos fumats, llagostes i llamàntols, foie gras poêlé amb poma, sushi, plats especiats com els de les cuines orientals i llatines.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa