–>

Al capvespre dels bons dies de primavera, quan el sol ja s’està ponent i la calor afluixa, és un gran moment per gaudir d’una copa de vi rosat. Deixar enrere els maldecaps del dia, trobar-nos amb el nostres i encetar una conversa amb sabor de vi rosat a la boca no té preu. I si hi ha un vi que adient per aquesta situació, aquest és l’OT Rosat de Terrer de Vins del Cep.

L’OT Rosat de Terrer és un vi d’aquells que no et deixa indiferent. En primer lloc sorprèn pel preu, molt assequible, que el col·loca en aquell segment de vins amb una relació qualitat-preu excel·lent o dit d’una altra manera d’aquells que valen més del que costen. En segon lloc, per la interpretació magistral que a Vins del Cep fan de la pinot noir en aquest vi, que dona com a resultat un equilibri entre la joventut i la complexitat que li atorga, d’una banda, polivalència de consum i, de l’altra, l’acosta a un espectre molt ampli de paladars, podent satisfer a molts públics.

És un vi jove elaborat amb ceps de pinot noir conreats sota els preceptes de la viticultura ecològica provinents de la finca de Can Prats de Sant Llorenç d’Hortons a la zona penedesenca dels Costers de l’Anoia.

Servit a la copa presenta un color rosa pàl·lid, de pell de ceba, amb reflexes salmó. Net i brillant.

En nas és un vi franc i varietal. Les aromes de fruites vermelles, groselles, gerds i maduixes, van de menys a més intensitat i en evolució s’hi van incorporant delicades notes de caràcter floral, de violetes, i de record cítric, flor de taronger. 

En boca té una entrada marcada per la frescor, derivada d’una acidesa viva que li aporta tensió i fa de fil conductor del conjunt d’aromes afruitades i florals en un pas de boca ampli, sedós i de final llarg i persistent. El seu caràcter llaminer convida a repetir.

A banda de ser un vi idoni per compartir una bona conversa de capvespre, és un vi que té prou caràcter per acompanyar tota mena de tapes (croquetes, bunyols, musclos al vapor o a la marinera, fregits, arrebossats,…), pizzes, plats de pasta amb tota mena de salses llevat de les que hi dominen els formatges o els derivats làctics i fins i tot plats de carns blanques. No és un bon amic dels formatges, de cap mena de formatges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa