VadeVi
Parató Finca Renardes Negre 2013: fer-ho fàcil i atractiu
  • CA

Parató Finca Renardes Negre 2013

DO Penedès

Etiquetat en català

PVP. Aprox. 5,50 €

Tel. 938 988 182

Web: www.parato.es

Als països mediterranis el consum per persona i any de vi baixa any rere any, perquè el vi ha deixat de ser una part de la dieta quotidiana, per passar a tenir un consum eventual, només en àpats especials, de celebració, o amb contingut gastronòmic o de prestigi. I és clar, aleshores es consumeixen vins de més qualitat i preu. Fins i tot en temps de crisi com l’actual, es manté el consum de vi de qualitat, emparat en denominacions d’origen, i el que més baixa és el vi a doll. Ara bé, el segment que més creix és el del vi de qualitat, però a preu raonable, el que està clarament per sota dels deu euros l’ampolla. I si bé en aquesta franja de preu hi ha molts vins blancs i rosats, en el cas dels negres amb criança, és més complicat de trobar-ne.

I és que si només els vins negres de més de deu euros poden ser bons, ja cal que pleguem veles i pensem només en la cervesa o la coca-cola com a begudes amb un cert volum de vendes, i reservem els vins al nínxol dels productes de gurmet.

Però, de moment, no cal patir. Als Països Catalans hi ha innombrables vins amb una relació qualitat-preu molt bona, blancs negres i rosats, per sota, molt per sota de la barrera de la desena d’euros. Un cas és aquest Parató Finca Renardes, un vi negre penedesenc elaborat amb un cupatge d’ull de llebre de vinyes velles, carinyena i un toc de cabernet sauvignon. És un vi que a la vista ja es veu mediterrani, de color intens i alhora transparent, de robí amb el reflex tirant a blavós dels vins negres joves.

Els quatre mesos de criança que ha passat a les bótes de roure tot just li han afinat i complementat les aromes del raïm -fruita de bosc, maduixa, gerds i móres- amb notes d’espècies, vainilla i pebre, i amb un punt torrat. A la boca és intens, càlid i potent, de tacte vellutat i amb un punt llaminer inicial, que va agafant embranzida fins transformar-se en un vi realment potent i amb caràcter un cop el vi arriba al paladar. La sensació final que deixa un cop empassat és de vi de nivell alt, i de preu clarament superior, amb aromes fines i complexes i un bon equilibri general. Amb vins així, el futur del consum tradicional i quotidià de vi hauria d’estar assegurat, o si més no, ens ho posa molt fàcil i atractiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa