VadeVi
El Pedregal de Succés Vinícola 2016, la parellada portada a l’extrem
  • CA
El Pedregal Succés Vinícola

!–akiadsense–>

El Pedregal de Succés Vinícola 2016

100% Parellada

Sense sulfits afegits

Celler Succés Vinícola (DO Conca de Barberà)

Preu aprox.: 20,75 euros

Etiquetat en català

Tel.: 628 537 455

Mail: [email protected]

Web:

En els seus inicis l’any 2011 van sorprendre a tothom per la seva joventut i el seu bon saber fer. Avui el projecte de la Mariona Vendrell i l’Albert Canela ja és tota una realitat i un dels cassos d’èxit del Viver de Celleristes de la Conca de Barberà. Aquesta jove parella creadors del celler Succés Vinícola han deixat el Viver de Celleristes per emprendre una nova etapa de creixement i consolidació del seu projecte pels seus propis mitjans.

Sense fer massa soroll i amb una exposició mediàtica i presencia a les xarxes socials discreta (no tenen pàgina web), poc a poc han anat construint el seu projecte elaborant uns vins que han estat molt ben rebuts pel mercat des dels seus inicis. Entre els seus vins hi ha una autèntica joia, un vi elaborat amb una varietat que sempre ha estat la germana petita de les tres varietats amb que s’elaboren els caves i que quan s’ha vinificat sola no sempre ha rebut el reconeixement que es mereix, em refereixo a la parellada.

El Pedregal de Succés Vinícola és un vi que s’elabora exclusivament amb els raïms de parellada que provenen de la finca del mateix nom. Aquesta finca plantada l’any 1967, situada al terme de la Cabra del Camp, es troba a uns 600 metres d’alçada i es caracteritza pel seu sòl de còdols.

Fan una verema manual on es seleccionen els millors raïms i un cop al celler el most flor fermenta de manera espontània en dipòsits d’inox. S’estabilitza amb el fred de l’hivern i no li afegeixen sulfits.

El Pedregal presenta un color groc palla amb reflexos daurats.

En nas és singular, complex, intens i fragant. Força allunyat del que esperaríem d’un vi monovarietal de parellada, el seu conjunt aromàtic queda definit per aromes de fruites blanques madures, alguns tocs cítrics i florals i per tot un reguitzell de notes vegetals, formant un conjunt complex i sorprenent.

En boca és certament voluminós, amb una entrada marcada per una acidesa típica de les parellades d’alçada, que li atorga frescor i condueix les aromes de la fruita sempre barrejades amb les notes balsàmiques fins al final de la boca en un pas de boca àgil, delicat, equilibrat i seductor. Llarg.

Si els vins monovarietals de parellada ja són de per sí sempre sorprenents, El Pedregal n’és el màxim exponent. No és un vi apte per a tots els públics, és un vi diferent, per a iniciats, que per les característiques del seu terrer, la seva elaboració i per la criança en ampolla que té, demana el seu temps per poder-lo comprendre amb tota la seva dimensió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa