VadeVi
Petit Bernat 2019, de petit només en té el nom
  • CA
Petit Bernat

!–akiadsense–>

Petit Bernat 2019

Syrah, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot i picapoll.

Ecològic

3 mesos de criança en botes

Heretat Oller del Mas (DO Pla de Bages)

Preu aprox.: 7,60 euros

Tel.: 93 876 83 15

Mail: [email protected]

Web: https://ollerdelmas.com/

El Petit Bernat és un vi que el podríem destacar per ser el primer vi de tot l’estat que ha obtingut el certificat Carbon Footprint, que certifica el baix nivell de CO2 alliberat a l’atmosfera durant el seu procés d’elaboració. Però jo prefereixo destacar-lo per ser un vi que des de la seva primera anyada ha estat capaç d’arribar a tots els públics. És un vi que agrada als que no els agrada el vi i entusiasma als que sí que els agrada. És un vi que malgrat ser el primer vi del seu celler, és un vi que ha estat capaç de donar moltes alegries. És un vi que no m’he cansat de recomanar a joves parelles que obrien per primera vegada un vi negre en un sopar romàntic i que passat l’esdeveniment no han parat d’agrair-m’ho.

El Petit Bernat l’elabora el celler Heretat Oller del Mas, un espectacular celler als peus de la muntanya de Montserrat per la vessant del Bages. És un cupatge de moltes varietats, syrah, cabernet franc, cabernet Sauvignon, merlot i picapoll, sàviament combinades i amb un toc final d’una petita criança en botes usades que tot plegat el converteix en un vi sensacional.

Servit a la copa presenta un color vermell cirera picota amb ribet rosat, de capa alta i deixa una abundant llàgrima d’evolució lenta.

En nas és molt expressiu i seductor des del primer moment. En pocs instants arriba a la seva plenitud aromàtica. Intenses aromes de fruites del bosc, amb la móra com a principal protagonista, acompanyades per aromes de florals de violetes i d’espècies dolces sobre un fons on a més d’aromes balsàmiques i de lleugeres notes torrades.

En boca té una bona entrada, centrada, de tacte càlid on una molt bona acidesa és capaç d’equilibrar la graduació alcohòlica aportant una certa frescor i conduir el vi en un pas de boca molt i molt llaminer, on notem una bona estructura, un tanins polits i marcat per les intenses aromes de fruites del bosc i les notes especiades. Final prou llarg i subtilment dolcenc.

És un vi amb una extraordinària relació qualitat-preu.

El Petit Bernat farà de bon acompanyar una gran quantitat de plats, podent destacar tota mena de plats de pasta, arrossos de muntanya, carns blanques, de porc i de xai. Espectacular amb les graellades d’aquestes carns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa