[fitxatecnica]Albet i Noya Petit Albet 2008
Ecològic
DO Catalunya
Preu aprox.4,50 €
Etiquetat en català
Tel. 938 994812[/fitxatecnica]Els vins negres joves se solen considerar inferiors als de criança, amb l’únic avantatge de ser més econòmics. El Petit Albet demostra que no és cert i que, en tot cas, es pot parlar de vins diferents. No és dels més barats, però un bon vi s’ha de fer amb bon raïm, i això té un preu, i a més és un vi ecològic, un altre factor que l’encareix.

Està fet amb ull de llebre i garnatxa i té un color molt intens, de cirera madura i amb el voraviu lilenc. Al nas, esclata amb la força de la fruita madura, móra, magrana i, lògicament, raïm negre llaminer. A la boca, que és on els vins que no han estat arrodonits per la criança poden ser massa durs, és ferm i amb nervi i alhora melós com només ho poden ser els vins de garnatxa de la bona.

Pot cridar l’atenció el tap de rosca metàl·lic però el cert és que quan del que es tracta és de conservar intacta la joventut, l’hermeticitat absoluta d’aquest tap és un avantatge. No és un vi gaire complex, ni és dels més elegants, però la joventut no es caracteritza per cap d’aquestes virtuts i tothom la desitja.


Petit Albet 2008 del celler Albet i Noya FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa