VadeVi
Plana d’en Jan Camp del Cuc 2018, jugant amb la macabeu
  • CA
Plana Jan Camp del Cuc

!–akiadsense–>

Plana d’en Jan Camp del Cuc 2018

100% macabeu

4 mesos de criança en bóta de 2on any

Celler Plana d’en Jan (DO Penedès)

Preu aprox.: 18,90 euros

Tel.: 620 239 135

Mail: [email protected]

Web: http://www.planadenjan.com/

El celler Plana d’en Jan possiblement és un dels cellers més joves que hi ha dins de la DO Penedès, però les seves arrels comencen a l’any 1895 amb el besavi de l’actual propietari i ànima del celler, Joan Marrugat.

Disposa de 30 ha de vinya que envolten la masia on està ubicat el celler, entre elles el Clos del Camp del Cuc, una vinya vella de prop de 0,3 ha. on l’any 1971 hi van plantar ceps de macabeu. D’aquests ceps ha sortit les 599 ampolles de l’anyada 2018 del Plana d’en Jan Camp del Cuc.

Després d’una maceració pel·licular de 48 hores a temperatura controlada es deixa fermentar de manera espontània amb llevats autòctons, primer en tines d’acer i posteriorment una part del futur vi acaba la fermentació en dipòsits de ciment i una altra part en bótes. Acabada la fermentació es fa una criança de 4 mesos en bóta de roure francès de segon any amb les lies fines.

A la vista presenta un color groc daurat. Net i brillant.

En nas és intens i molt franc. De seguida ofereix les aromes varietals, amb notes de fruites blanques, pera conferencia, poma verda, acompanyades d’aromes que recorden el préssec, la pell de taronja i alguns tocs balsàmics, de fonoll, sobre un fons d’aromes torrades provinents de la criança.

En boca té una entrada àmplia marcada per una acides viva, però molt ben equilibrada, que li dona frescor i condueix el vi en un pas de boca on mostra una textura cremosa i on les aromes afruitades que ja trobàvem al nas, viatgen embolcallades per les notes torrades fins un final llarg i lleugerament amargós.

Un vi certament complex i molt elegant que a taula servirà per trencar tòpics, doncs té la força i l’estructura necessària per acompanyar plats de carn, més enllà de ser un company de viatge idoni per la cuina més contundent dels productes del mar, sobretot de suquets, ranxos i altres plats de cassola fonda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa