VadeVi
Primícia Criança 2016, el paradigma de la relació qualitat-preu
  • CA
Primicia criança

!–akiadsense–>

Primícia Criança 2016

Garnatxa negre i sirà

6 mesos de criança en bóta

Celler de Batea (DO Terra Alta)

Preu aprox.: 4,85€

Etiquetat en català

Tel.: 977 43 00 56

Mail: [email protected]

Web: http://www.cellerbatea.com

Em trobo davant de l’ampolla del vi Primícia negre criança 2016. En una primera mirada, res em crida especialment l’atenció. Una ampolla d’estil borgonya, amb un etiqueta sòbria de color blanc on en el seu fons s’hi entreveu molt subtilment un mapa de corbes de nivell i un disseny tipogràfic amb caràcters de color daurat. El conjunt del disseny transmet la imatge d’un vi de gamma mitja-alta o fins i tot alta de la Terra Alta. En obrir-lo, el tap de suro, és un bloc de suro natural de 45 mm. La sorpresa ha vingut quan he vist el preu de venda al públic d’aquest vi, per sota dels cinc euros.

Un cop tastat el vi us puc ben assegurar, que he tastat vins de fins a tres vegades del preu del Primícia Criança que tenen una qualitat similar o fins i tot inferior a aquest vi. La relació qualitat preu d’aquest vi és un regal que fa el Celler de Batea posant a l’abast d’una gran quantitat de consumidors un vi com aquest.

El secret: un vi honest i ben elaborat. És un vi elaborat amb garnatxa negre i sirà. D’estil d’elaboració clàssic, fermenta en dipòsits d’inox i un cop ha acabat la fermentació malolàctica es passa a bótes de roure on fa una criança de 6 mesos. És un vi de color cirera picota amb ribet grana, de capa mitja alta. Deixa un llàgrima abundant i d’evolució lenta, signe del seu grau alcohòlic.

Les primeres notes aromàtiques en nas, són unes aromes balsàmiques que fan de teloneres d’unes intenses aromes de melmelada de fruites del bosc i que no abandonen el conjunt aromàtic en cap moment. En evolució la regalèssia va prenent protagonisme tot i que sempre es manté en una posició secundària i apareixen notes d’espècies dolces i lleugeres aromes torrades que sempre es queden en un segon terme.

En boca té una entrada intensa i ben marcada per les aromes afruitades amb un tacte càlid, que l’acidesa li costa neutralitzar. Les omnipresents notes de regalèssia i les aromes de fruites del bosc madures macerades amb licor marquen un pas de boca sedós on es mostra prou voluminós i amb un taní polit. Subtilment secant. Llarg, en retronasal ens deixa notes especiades amb un record de cacau.

És un vi que li va com anell al dit als “platillos” de carns que tenen de protagonista al xai. Mentre el tasto no deixo de pensar en una caldereta de xai de raça ripollesa, fet amb parts nobles però també amb la falda i el coll I acompanyat d’unes cebetes confitades en la pròpia salsa de la caldereta. Ara que també el visualitzo en una graellada de costelles i mitjanes o acompanyant un colomí rostit amb cebetes baby glassejades,…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa