Quatre vins que us faran gaudir aquesta Setmana Santa
Quatre vins que us faran gaudir aquesta Setmana Santa | Ramon Roset

!--akiadsense-->

Entesa des del punt de vista del cristianisme, la Setmana Santa -un dels seus períodes més sagrats- comprèn des de diumenge de Rams fins diumenge de resurrecció. Són dies d’austeritat, on es deixa de banda l’abundància i es fomenta el dejú i l’abstinència.

Són dies on, entre els més devots, s’imposen plats elaborats amb ingredients com el bacallà, els llegums, les verdures, els ous, les patates i on els dolços prenen molt de protagonisme sobretot els bunyols i la mona de Pasqua.

I quins vins serien els més adients per celebrar la Setmana Santa? Aquesta pregunta té tantes respostes com vulgueu, però des de Vadevi us fem quatre propostes que de ben segur us acompanyaran les festes de manera satisfactòria.

L’Apical Coll de la Sitja Escumós Ancestral del celler L’Apical – Vividors del Vi

Una excel·lent manera de començar un àpat és bevent una copa d’un escumós ancestral. Refrescant i afruitat, aquest Apical Coll de la Sitja és un vi idoni com a copa de benvinguda o per acompanyar l’aperitiu. Aquest escumós ancestral s’ha elaborat amb macabeu, sense afegir-hi sulfits, clarificants o altres productes externs; tampoc ha passat per cap procés de filtració.

Plana d’en Jan Insòlit Blanc de Noirs del celler Plana d’en Jan

El Plana d’en Jan Insòlit Blanc de Noirs és un vi elaborat amb garnatxa negre procedent de vinyes plantades al 1977, un blanc de noirs que li atorga un conjunt de matisos aromàtics que en el seu conjunt aconsegueixen acompanyar amb eficiència plats complexos com un bacallà guisat amb panses i ous durs, un dels plats estel·lars de la Setmana Santa. Si el color ja sorprèn, la seva combinació d’aromes encara crida més l’atenció. Més que descriure-les, cal tastar-les.

Pardas Sus Escrofa del celler Pardas

Si una varietat de raïm ha significat el celler Pardas, aquesta és la sumoll. El Sus Scrofa és un vi elaborat amb aquesta varietat on hi ha abocat tot el seu coneixement. Tal i com el defineixen al celler, es tracta d’un vi “natural, directe i honest”. Una explosió de fruita, de caràcter rústic però llaminer que tot i que acompanyarà bé un bon grapat de plats de la cuina de Setmana Santa, en

cap cas us farà fer penitència.

Gramona Gran Cuvée de Postres Corpinnat

Un manera de sorprendre els convidats és oferir un escumós de bouquet dolç, els que ara anomenem de postres. A l’hora de servir-lo la gran majoria arrufa el nas, però en tastar-lo un somriure de satisfacció es dibuixa a les seves cares. Lluny del que havien estat, els escumosos moderns amb sucre residual alt, actualment constitueixen un dels acompanyants de luxe de tota mena d’elaboracions de pastisseria. Gramona Gran Cuvée de Postre, elaborat a parts iguals amb les varietats macabeu, xarel.lo i parellada i amb un dosatge de 50 gr. de sucre per litre, és un brillant representant d’aquesta nova generació d’escumosos. Molt seductor gràcies les seves aromes de confitura de fruites blanques, mel, codonyat…, destaca per la seva untuositat i un final llarg, ample i marcat per les notes de record de xerès del seu licor d’expedició. Una parella perfecta pels bunyols, per la Mona i per la resta de plats dolços d’aquesta Setmana Santa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa