VadeVi
Racons del Mas Pòlit Monastrell 2017, un dels pocs monestrells empordanesos
  • CA
Racons del Mas Pòlit Monastrell

!–akiadsense–>

Racons del Mas Pòlit Monastrell 2017

100% monestrell

Celler Mas Pòlit (DO Empordà)

Preu aprox.: 19 euros

Tel.: 636 48 24 72

Mail: [email protected]

Web: https://cellermaspolit.com/

Els Racons del Mas Pòlit són una col·lecció de vins de producció limitada que només s’elaboren en anyades excepcionals. El primer Racons es va elaborar l’anyada 2011 amb garnatxa negre i el primer Racons elaborat amb la varietat monestrell data del 2012.

De les vinyes de muntanya de la varietat monestrell que el celler de Vilamaniscle té plantades als costers de la Serra Balmeta, al peu dels contraforts de la Serra de l’Albera, concretament de les vinyes del Coll de la Serra, s’elabora el Racons de Mas Pòlit Monastrell 2017.

La monestrell, tot i ser una de les varietats mediterrànies per excel·lència no és una de les varietats que tingui més protagonisme en els vins de la DO Empordà. El Racons del Mas Pòlit és un vi que una vegada fermentat se li dona una criança sobre lies de 12 mesos en botes de roure francès. La producció d’aquesta anyada ha estat de 425 ampolles.

El Racons de Mas Pòlit és un vi de color cirera picota amb reflexes grana. Capa molt alta. Net i brillant. Deixa una abundant llàgrima, densa i d’evolució lenta a la copa.

En nas és d’intensitat mitja i força complex. Presenta aromes de fruites vermelles madures confitades, prunes, cireres d’arboç, nabius vermells, a les que en evolució se li sumen aromes balsàmiques lleugeres. Les aromes provinents de la criança hi són presents i estan molt ben integrades i sense tapar en cap moment les aromes afruitades aporten notes d’espècies dolces, canyella i vainilla i també algunes notes torrades.

En boca té una entrada potent, tot i que força vertical, de tacte càlid i amb una bona acidesa que li dona frescor. En el pas de boca marca una bona estructura i un taní suau i sedós, molt ben polit que el fa molt rodó. Ens retrobem amb les fruites vermelles madures i amb notes balsàmiques, de regalèssia i de les espècies dolces, sobretot de vainilla. Final llarg i persistent.

És un vi que acompanyarà bé arrossos de muntanya, graellades de carns i plats on el xai o les peces de caça menor com la llebre, el faisà, la perdiu vermella o el colomí entre d’altres en siguin les protagonistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa