Radix 2018

!--akiadsense-->

Radix Syrah Rosé 2018

100% Sirà

Celler Parés Baltà (DO Penedès)

Preu aprox.: 19,95 euros

Tel.: 938 901 399

Mail: paresbalta@paresbalta.com

Web: https://paresbalta.com/ca/

Si hi ha un vi que vagi en direcció contrària a la moda del moment, aquest és el Radix Syrah Rosé del celler Parés Baltà de Pacs del Penedès. La seva presentació, com tots els seus vins de la col·lecció Microcuvée és minimalista, una petita etiqueta blanca amb el nom del vi, la varietat i l’anyada és tot el que hi ha a la seva part davantera. La contraetiqueta, més gran, conté tota la informació necessària del vi. El seu color cirera intens, al límit del que seria un vi rosat, és a les antípodes del color pàl·lid provençal que domina el mercat de vins rosats actualment. I el seu conjunt aromàtic s’allunya del que seria un vi rosat clàssic. El Radix compleix perfectament aquella dita de ser un “vi rosat amb ànima de negre” i no és un vi per a tots els públics.

El celler Parés Baltà, amb les seves enòlogues al capdavant, la Maria Elena Jiménez i la Marta Casas, té un estil d’elaboració molt característic i com el mateix celler defineix a la seva pàgina web , el seus vins “tenen caràcter i concentració alhora que mostren elegància i equilibri”. Són ecològics i biodinàmics. La seva col·lecció de vins Microcuvée, són vins de producció molt limitada i només s’elaboren en les millors anyades. Són uns vins per fer-ne el seguiment d’a prop, per la seva singularitat i perquè cava vegada que els tastareu els hi trobareu matisos diferents.

El Radix és el vi rosat de la col·lecció. És un vi que marca les diferencies des del primer moment. Servit a la copa és de color vermell cirera, amb ribet lila i reflexos violacis. Net i brillant. Deixa certa llàgrima.

En nas és intens i ens ofereix un conjunt aromàtic molt atractiu, format per un bouquet que recorda les macedònies de fruites del bosc, tan fresques com un xic compotades. Les notes de fruites estan ben acompanyades d’aromes florals, de liles i violetes, molt típiques de la varietat sirà. A mesura que va evolucionant a la copa es torna exuberant d’aromes de fruites del bosc i flors.

En boca té una entrada voluminosa marcada per una magnífica frescor fruit de la seva excel·lent acidesa. Fa salivar. El seu pas de boca és sucós i molt llaminer, amb un taní subtilment marcat i de bell nou amb una explosió d’aromes de fruites del bosc i alguna subtil nota balsàmica. Final llarg i persistent, que convida a repetir.

És un vi rosat que malgrat mostrar-se molt llaminer és seriós. A la taula dona molt de recorregut, doncs pot arribar a plats on la majoria de rosats es queden curts. Genial amb plats de pasta, sobretot si porten un ragú o amb una lasanya de carn. Tanmateix forma una bona parella amb un colomí a la brasa o amb plats on la carn de porc n’és la protagonista, com unes mongetes o uns cigrons amb botifarra, una presa ibèrica feta a la brasa o a la planxa, etc.

Nou comentari

Comparteix