VadeVi
Raimat El Niu de la Cigonya 2016, aposta del celler Raimat per la viticultura sostenible
  • CA
El Niu de la Cigonya 2016

!--akiadsense-->

Raimat El Niu de la Cigonya 2016

Xarel.lo, chardonnay, albarinyo

Celler Raimat (DO Costers del Segre)

Preu aprox.: 12,95 euros

Etiquetat en català

Tel.: 973 724 000

Mail: [email protected]

Web: http://raimat.com/es/

El Niu de la Cigonya és un vi blanc fruit de l’aposta del celler Raimat per la viticultura sostenible. És un d’aquells vins que en només veure el cupatge amb el que està elaborat, crida l’atenció i desperta la curiositat. A la tradicional chardonnay de Raimat, la que habitualment s’emporta el guardó en ser la primera varietat que es verema a Catalunya, se l’acompanya de xarel·lo i d’una varietat poc habitual a casa nostra i molt típica de la zona de les Ries Baixes de Galicia, l’albarinyo.

El vi que ha estat 4 mesos amb les seves mares i posteriorment li han donat una criança en bóta de roure francès durant 9 mesos, presenta un color groc intens amb reflexos daurats. Net i brillant, deixa una bona llàgrima, espessa i d’evolució lenta a la copa.

En nas és intens i ens rep amb tot un reguitzell d’aromes de fruites d’estiu i tropicals amb aiguabarreig de notes més fresques, de record àcid i madures, de record més dolcenc, pinya, préssec, herbes seques i algun anisat amb un rerefons de notes torrades.

En boca és ampli i voluminós, amb una bona acidesa que equilibra el vi i li dona una certa frescor. De tacte cremós i amb un pas de boca on queda palesa la seva criança en bóta, amb presencia de notes torrades que acompanyen les aromes afruitades i notes d’infusions d’herbes. Final llarg.

Un vi prou singular, amb el conjunt aromàtic de les fruites molt condicionat per la criança, el que li dona un caràcter més gastronòmic i amb capacitat d’acompanyar de manera eficient un bon grapat de plats, arrossos de tota mena, en especial els que tinguin un toc fumat per ser cuinats amb llenya o al Josper, peixos blaus, peixos fumats i formatges de pell rentada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa