VadeVi
Rimarts Gran Reserva BN 2011: Pssst, no te’l perdis!
  • CA

Rimarts Brut Nature Gran Reserva 2011

Celler Rimarts Cava

DO Cava

Etiquetat en català

PVP. Aprox. 12,50 €

Tel. 938 912 775

Web: www.rimarts.net

Comencem pel que compta: color daurat pàl·lid. Bombolla fina, densa i persistent. Aromes de fruita madura, poma golden, préssec en almívar, i també d’ametlla crua i nous, amb notes de pa calent dels llevats. A la boca, la bombolla és fina tal com ho era a la vista, però faltava gaudir del suau pessigolleig al paladar i constatar que no és gens agressiva, i que es manté una bona estona a la copa sense esbravar-se, mentre escric aquest article. Un cop assimilada la bombolla, a la boca aquest cava és corpori, vinós, amb la densitat d’un vi blanc de criança, però amb el punt de frescor final que mai tenen els vins tranquils, que li aporta la bombolla i l’acidesa refrescant i equilibrada que caracteritza els millors caves.

I que es tracta d’un d’aquest “millors caves” ho certifica el Vinari d’Or que ha rebut al Premis Vinari d’enguany, que l’han qualificat com a millor cava de la categoria Gran Reserva. Cal tenir en compte, però, que als Vinari encara hi ha una altra categoria, la d’”Antigues Reserves”, dedicat als escumosos de més de 50 mesos de criança.

Justament l’existència d’aquesta última categoria esmentada l’explica aquest Rimarts Brut Nature Gran Reserva 2011. És possible que en el tast a cegues, amb els seus 40 mesos de criança no hagués guanyat als “Antigues Reserves” que com el guanyador en aquesta categoria, el Guillem Carol Millenium Gran Reserva Brut 2006, ja passen dels 100 mesos de criança. Però també és cert que el preu de venda al públic d’aquest Rimarts es queda en una ajustadíssims 12,50 €, quan els Antigues Reserves passen sempre del 20 euros i en alguns casos arriben fins els gairebé 100 euros l’ampolla.

És per això que aquest Rimarts i altres caves de preus similars guardonats als Premis Vinari en la categoria de Grans Reserves són una compra altament recomanable, perquè aporten un grau de satisfacció per cada euro que hi inverteixes, que difícilment t’igualaran altres tipus de vins. És allò que solem anomenar una ganga o “xollo”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa