125 Sanromà

!--akiadsense-->

Sanromà 125 2016

100% ull de llebre ecològic

5 mesos de criança en botes de roure

Celler Sanromà (DO Tarragona)

Preu aprox.: 12 euros

Tel.: 678 04 81 21

Mail: cellersanroma@gmail.com

Web: https://celler-sanroma.negocio.site/

Aquesta nota de tast està feta des de la ràbia i la impotència de veure com uns delinqüents han malmès unes vinyes d’un viticultor, d’un enòleg, d’una extraordinària persona que des de els seus inicis s’ha esforçat i ha treballat de valent per tirar endavant el seu projecte.

L’Eduard Sanromà no s’ho mereixia això i les seves vinyes tampoc.Davant d’aquest atemptat només ens queda solidaritzar-nos amb l’Eduard i ajudar-lo amb el que puguem.

Com ja he escrit en altres ocasions l’Eduard no és un enòleg i viticultor qualsevol, és un elaborador inquiet de mena i els seus vins sempre trenquen motllos. En són exemples el seu Incorrecte o els seus ancestrals, el blanc i el rosé. Però també elabora, dins de la singularitat, vins de perfil més clàssic com el 125. Aquest vi, el 125 que rep el seu nom del nombre d’ampolles que en va fer la primera anyada, va ser el guanyador del 25è Concurs de Vins de la DO Tarragona 2019 en la categoria de vins negres criats en fusta.

El 125 és un monovarietal d’ull de llebre, provinent d’unes vinyes plantades fa dues dècades. Un cop fermentat se li dona un criança de 5 mesos en botes de roure francès i americà.

Servit a la copa el 125 presenta un color vermell robí amb ribet grana. Capa mitja-alta. Net i brillant. Bona formació de llàgrima.

En nas és franc i varietal, destacant les aromes de fruites del bosc intenses amb tocs de balsàmics sobre un fons de notes de vainilla, de cacau i torrefactes lleugers.

En boca té una entrada directa amb una acidesa viva i esmolada que el fa molt fresc i li dona certa amplitud. Té un pas de boca vigorós, amb un taní present i ben marcat per les aromes de la fruita i els records balsàmics, tot plegat embolcallat per les notes provinents de la seva criança. Final llarg i persistent.

És un vibrant i llaminer que es gaudeix des del primer glop, un vi de tall clàssic que no té res de clàssic. Un vi per acompanyar safates de bons embotits artesans, carn d’olla, pollastres a l’ast o una graellada de carn.

Nou comentari

Comparteix