VadeVi
Sol i serena garnatxa d’Empordà, el tresor de l’Albera
  • CA
Sol i Serena EspollaSOL I SERENA GARNATXA D’EMPORDÀ

Lledoner blanc i lledoner roig

Celler Cooperatiu d’Espolla (DO Empordà)

Preu aprox.: 17,82 euros (50 cl)

Etiquetat en català

Tel.: 972 56 31 78

Mail: [email protected]

Web: https://www.cellerespolla.com/

Segurament hi ha molts moment idonis per gaudir un vi tan màgic i sensacional com el Sol i Serena Garnatxa d’Empordà que elabora el Celler Cooperatiu d’Espolla a l’Alt Empordà. Però si n’hi ha un que a mi m’encanta és després d’un bon àpat, quan s’inicia la sobretaula.

La sobretaula allarga l’àpat i ens permet gaudir d’una bona tertúlia amb els companys de taula. I quina millor manera d’acompanyar l’amistat i la conversa que amb un vi dolç de sol i serena. Reposat i de trago curt, és un vi que captiva amb el seu intens color ambre, testimoni del seu pas per una doble criança oxidativa. Primer en un bocoi de fusta de 600 l. que any rera any, des de fa més de 50 anys, s’encarrega d’afinar el vi jove. Posteriorment es passa a damajoanes que es deixaran a les finestres de la façana del celler durant 800 dies a sol i serena, on arribaran a patir un contrast tèrmic, que pot arribar a extrems de -3ºC i de +39ºC. Les llàgrimes denses, abudants i viscoses que deixa a la copa ens indiquen el seu caràcter de vi dolç i la seva graduació alcohòlica (15,5% vol)

Aquesta doble criança oxidativa, li atorga al vi, a més del seu color, un conjunt aromàtic complex i ple de matisos que demana un cert temps per poder-lo desgranar. És aromàticament intens, les seves aromes ens arriben tan bon punt destapem l’ampolla. Olorar-lo és summament agradable, l’aroma de pell de taronja confitada, figa seca, panses, notes torrades i de tabac de pipa, records de mel, suaus tocs caramel·litzats.

Rendits a les seves aromes, en fer-ne un glop, mostra voluptuositat, ocupant tota la boca amb una textura densa i un tacte càlid. Demana ser begut a glopets. Majestuosa acidesa, que no només equilibra la concentració de sucre i li atorga el punt de frescor necessari sinó que actua de fil conductor de tot el reguitzell d’aromes que li trobàvem en nas a més dels tocs rancis que porta implícita la seva criança. És un vi llarg, molt llarg i persistent.

És un vi de sobretaula i llarga conversa. I com tots els vins del Celler Cooperatiu d’Espolla, no fa gens de mal a la butxaca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa