VadeVi
Els Solers 2015, el vi més introspectiu de Joan Fabra
  • CA
Els Solers 2015

!–akiadsense–>

Els Solers 2015

100% carinyena negra

5 anys de criança (2 en dipòsit i 3 en ampolla)

Sense clarificar i sense sulfits afegits

Celler Martí Fabra (DO Empordà)

Preu aprox.: 22,51 euros

Tel.: 972 56 30 11

Mail: [email protected]

Web: https://www.cellermartifabra.com/

Amb aquesta edició limitada de 792 ampolles Joan Fabra, el viticultor i enòleg propietari del celler Martí Fabra de Sant Climent Sescebes (DO Empordà), ha volgut fer un homenatge als seus avis i a la seva manera d’elaborar vi. D’una banda l’etiqueta del vi mostra una foto on hi apareix la seva àvia Eulàlia i la seva germana durant la verema de 1941 i d’altra banda el vi s’ha elaborat “a l’antiga”, sense sulfits afegits, tal com ho feien els seus avis.

El vi pren el nom l’indret d’on provenen els raïms. Els Solers és un paratge de sòls pobres de granit, situat a la vessant sud de la Serra de l’Albera, on hi ha plantats ceps de carinyena molt vells, d’escassa producció i sotmesos a les inclemències de la tramuntana, el vent fort i fred que ve del nord i que defineix el caràcter empordanès.

A la vista presenta un color vermell cirera picota amb ribet grana. Capa alta. Tot i no estar clarificat el vi es mostra net i brillant. Deixa una abundant i densa llàgrima d’evolució lenta a la copa.

En nas ens ofereix un intens conjunt aromàtic, molt franc i varietal, on de seguida destaquen les aromes de fruites madures, sobretot negres, prunes, mores, nabius, groselles negres,… a les que s’hi van afegint notes balsàmiques que ens fan pensar en les aromes que desprenen les suredes, brolles i matossars que cobreixen les parts baixes de la serra de l’Albera. En evolució també s’hi afegeixen lleugers records de regalèssia.

En boca té una entrada àgil i lleugera, de tacte càlid i amb una acidesa viva que li atorga frescor. El pas de boca és vellutat, amb els tanins ben polits i amb les aromes afruitades prenent tot el protagonisme fent-lo llaminer. Final llarg i persistent.

És un vi sorprenent, molt diferent del que un pot esperar a priori. Elegant i subtil, presenta les millors virtuts dels vins joves, la frescor i la fructuositat, sense patir la seva manca de textura i d’una certa complexitat, gràcies a la seva llarga criança en dipòsits i ampolla. Tot i ser un vi sense sulfits afegits, aquesta característica no destaca per enlloc.

Per les seves característiques Els Solers és un vi que acompanyarà de manera sublim plats derivats de l’ànec, com poden ser el magret d’ànec fet a la planxa o paella amb una salsa de fruits vermells o el confit d’ànec fet al forn ben cruixent. També farà bona parella amb un costellam o una espatlla de cabrit al forn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa