VadeVi
Somnis de Gerisena – Sol i Serena, celebrem la castanyada amb el Vinari d’Or 2020
  • CA
Somnis de Gerisena

!–akiadsense–>

Somnis de Gerisena – Sol i Serena

100% garnatxa roja

24 mesos en barriques de roure

30 mesos en damajoanes de 54 l.

Celler Gerisena (DO Empordà)

Preu aprox.: 21,74 euros (50 cl.)

Tel.: 972 530 002

Mail: [email protected]

Web: https://www.cellergerisena.com/ca/

El celler Gerisena és el celler cooperatiu de Garriguella a l’Alt Empordà. Els vins dolços de solera o de sol i serena d’aquesta zona, elaborats amb garnatxa roja, són un dels seus patrimonis més preuats. D’aquesta zona n’han sortit el vi dolç Garnatxa Solera de Mas Llunes, Vinari d’Or 2013 al Millor vi dolç, ranci o de postres i Gran Vinari d’Or 2013, el Sol i Serena Garnatxa d’Empordà del Celler Cooperatiu d’Espolla, Vinari d’Or 2015 i 2019 al Millor vi dolç, ranci o de postres i el Solera 1931 Garnatxa d’Empordà, també del Celler Cooperatiu d’Espolla, Vinari d’Or 2014 al Millor vi dolç, ranci o de postres. El 2020 ha estat el torn pel Somnis de Gerisena – Sol i Serena com a guanyador del Vinari d’Or al Millor vi dolç, ranci o de postres. De les vuit edicions celebrades dels Premis Vinari, en cinc el Vinari d’Or al Millor vi dolç, ranci o de postres ha estat per un vi elaborat a l’Alt Empordà, i més concretament entre els municipis d’Espolla i Garriguella.

El Somnnis de Gerisena s’elabora amb raïms de garnatxa roja procedents de vinyes velles de muntanya de més de 50 anys. Es deixa fermentar fins que assoleix el 10% vol de manera natural, moment en que es talla la fermentació amb alcohol vínic fins assolir els 15% vol. A partir d’aquell moment de li dona una criança oxidativa mínima de 24 mesos en botes de roure francès i un envelliment en damajoanes durant 30 mesos a sol i serena.

Com tota aquesta mena de vins, quan el serveixes a la copa presenta un bonic color ambre amb reflexos vermellosos, de color coure. Aspecte dens net i brillant. Deixa una abundant llàgrima a la copa, densa i d’evolució lenta.

En nas és complex, hi trobem de manera intensa les aromes provinents de la seva criança, notes de fusta humida, fruits secs, panses, figues seques, pell de taronja confitada, mel,…

En boca té una entrada àmplia i voluminosa on de seguida podem apreciar una sensacional acidesa que governa el seu pas de boca, donant-li frescor, equilibrant la dolçor i portant les aromes de fruites confitades acompanyades de les notes de criança i els toc rancis fins a un final de boca llarg i persistent.

La seva força capitanejada per la seva acidesa el fan un vi molt idoni per acompanyar les menges típiques de la castanyada, com són les castanyes, els moniatos, els panellets, etc. Però com a bon vi dolç de sol i serena, les seves característiques conviden a tenir-lo al costat, mentre fem tertúlia amb la nostra gent o mentre reflexionem sobre qualsevol tema que ens ocupi ens aquests moments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa